The Cottage: de ideale plek voor een gezellige babbel met een drankje

Johan Vanderlinden heeft met The Cottage in de Marcel Windelsstraat een uitermate gezellige herberg waar je elke avond terecht kan voor een aangename babbel met een glaasje of een biertje in de hand. Je kan daarenboven kiezen tussen de fauteuils en zetels van de winterbar, of de aangeklede tafeltjes en krukken van de zomerbar. Beide zijn specifiek ingericht en stralen vooral gezelligheid en warmte uit. Daar is het Johan ook om te doen. Drie jaar geleden verliet hij de Bananas in de Olmstraat voor The Cottage, waaraan hij meteen en doelbewust de mooie en oude naam 'herberg' gaf. Ook al omdat het evenmooie Engelse woord 'cottage' landelijke rust suggereert die eigen is aan de groenen landschappen van de Engelse regio's.

Johan Vanderlinden: 'The Cottage is inderdaad een herberg - zeker geen café. De onderliggende betekenis van beide woorden klinkt anders en je stelt je er zelf ook iets anders bij voor, denk ik. Waar het mij sinds drie jaar vooral om te doen is? Je moet je hier als klant of bezoeker thuis voelen. Daarvoor is de inrichting van zowel de winter- als zomerbar heel specifiek en doelgericht. Meubilair, de bars, de zitjes en de fauteuils of zetels: ze nodigen uit om plaats te nemen. Met ook een haardvuur en een aantrekkelijke inkom is het plaatje al voor zeker vijfenzeventig procent compleet zoals ik het samen met partner Christine Van Steen zie en wou. Straks investeer ik nog in het terras aan de zomerbar. Daar voorzie ik nog heel wat gezellige mogelijkheden.’ Een van de grote troeven van The Cottage is zeker de grote verzorgde tuin, het is een uitstekende plek bij mooi weer.

Johan Vanderlinden: ‘Ik wil vooral dat iedereen die naar The Cottage komt er zich ook echt thuisvoelt. Wel zijn het meestal klanten en bezoekers die je het rijpere publiek mag noemen. De kaart is uitgebreid: van pintjes over enkele speciaalbieren tot gin, whisky en wijnen.'

The Cottage, Marcel Windelsstraat 35, 8790 Waregem, 0477 37 63 07, info@cottagewaregem.be