Waarom Breitling hét horloge merk is om in de komende tijd op te letten.

Breitling wordt wereldwijd aanzien als één van de grootste horlogemerken, enerzijds door zijn historische modellen en anderzijds door zijn steeds innovatieve technologische prestaties. Sinds juni 2017 wordt Breitling geleid door nieuwe CEO Georges Kern, samen met een volledig nieuw managementteam. Zijn expertise deed hij op als CEO van IWC van 2002 tot 2017. Hij is vastberaden om het succes van Breitling verder uit te bouwen, mede door terug te keren naar de roots van het merk, zonder innovatie uit het oog te verliezen.
Breitling staat tot op de dag van vandaag voornamelijk bekend om horloges die een achtergrond hebben in de luchtvaart. Een stevige pijler en eentje die vrijwel in één adem met het woord ‘Breitling’ wordt uitgesproken. Toch denkt Kern daar anders over. Het mag dan wel de identiteit van het merk zijn, er moet niet in hokjes worden gedacht. Daarom heeft hij besloten dat er het één en ander gaat veranderen wat betreft merk-associaties en collectie-breedte. “Niets wordt uitgevonden bij Breitling, alles is er al.”, zegt Kern. “Doe een lade open in de geschiedenis van Breitling en je kan 30 nieuwe uurwerken lanceren.” Hij merkt dat klanten zelf ook terugkeren naar de roots van het merk, naar de vintage modellen, naar net dat tikkeltje anders dan dat er de laatste 15 jaar voorgesteld is. Daar spelen ze met nieuwe modellen dan ook perfect op in.

BREITLING NAVITIMER 8
De ‘acht’ verwijst naar een speciale afdeling uit 1938, waar cockpit-instrumenten en horloges werden ontwikkeld voor de luchtvaart. De afdeling kreeg de naam “Huit Aviation Departement” omdat er in de luchtvaart geëist werd dat instrumenten acht dagen ononderbroken konden doorgaan zonder opgewonden te worden.

De Breitling Navitimer 8 B01 is het nieuwe flagship model en werd vlak voor de officiële lancering onthuld via de Instagram account van Breitling en Kern. Opvallend is de wijzerplaat, de prachtige chronograaf-knopjes en de geborstelde afwerking. De Breitling Navitimer 8 B01 is uitgerust met een chronograaf uurwerk.

Bekijk hier alle modellen NAVITIMER 8 B01

DE PREMIER
In de jaren veertig presenteerde Breitling zijn eerste collectie horloges, gedefinieerd door een nieuw esthetiek en elegantie. De nieuwe Breitling Premier-collectie combineert functionaliteit en stijl, levert kwaliteit, prestaties en een tijdloos ontwerp dat het erfgoed van het merk waardig is. Ze tonen een elegantie die beantwoordt aan hun historische naam, aangevuld met de karakteristieke kwaliteit en prestaties van Breitling.

De Breitling Premier horloges reflecteren hun geschiedenis met trots, met een moderne twist. Hun elegantie, prestaties en kwaliteit bieden alles wat van een Breitling-horloge kan worden verwacht: stijl, vastberadenheid en actie.

Bekijk hier Premier B01 

Stefaan over Breitling

“Ik kijk vol vertrouwen naar de toekomst van Breitling. Het is goed om terug te gaan naar de roots en tegelijkertijd een karaktervol uurwerk te creëren.  Daarenboven geloof ik er sterk in dat de waarde van de nieuwe Breitling modellen in de toekomt alleen maar zal stijgen.
In de collectie van een echte horloge-liefhebber zal je altijd één of meerdere Breitling-stukken terugvinden.”