1

HermèsHermès

Hermès

Hermès is ongetwijfeld één van de meest toonaangevende Parijse modemerken van de laatste vijftig jaar. Hermès maakt luxeobjecten: designvoorwerpen die door de handen van ambachtslieden gevormd worden, met liefde voor degenen die ze dragen.

De horloges van Hermes zijn het resultaat van veeleisende knowhow: praktisch en functioneel. Ze maken van het dagelijkse leven hun speelterrein en ze maken elk moment bijzonder. Tijd is bij Hermès ook een object. In plaats van meten, rangschikken, en controleren, wil Hermès net emoties opwekken, en ruimtes van fantasie en recreatie creëren. De horloges zijn stuk voor stuk iconisch, origineel, creatief en toch tijdloos en het resultaat van ambachtelijke savoir-faire.

Hermès

Collecties

hermesnantucket.jpg

Nantucket

Het Hermès Nantucket-horloge is onmiddellijk herkenbaar aan zijn beruchte 'rechthoek in een rechthoek' kast. Een collectie met een onderscheidend karakter en een tijdloos design dat emotie uitstraalt. 

 

                       

heure-h-watch-21-x-21mm--046514WW00-worn-9-0-0-850-850_b.jpg

Heure H

Een instant classic door de herkenbare H-horlogekast en de prachtige lederen armband. Stuk voor stuk horloges met een twist in de typische Hermès-stijl. Dit veelzijdige horloge past zich aan iedere stijl en gelegenheid aan.

cape-cod-watch-23-x-23mm--053722WW00-worn-9-0-0-850-850_b.jpg

Cape-Cod

De Cape Cod is vernoemd naar het geliefde vakantieoord aan de Amerikaanse oostkust, met zijn uitgestrekte zandstranden aan de oceaan. Het model is geïnspireerd op de beroemde armband Chaîne d'Ancre, een kenmerkend sieraad van Hermès.

arceau-watch-28mm--040137WW00-worn-2-0-0-1700-1700-q99_b.jpg

Arceau

Het horloge Arceau staat voor Franse elegantie en de essentie van de stijl van Hermès. Klassieke elegantie die geïnspireerd is op de wereld van de paardendressuur. Sindsdien is de lijn voortdurend vernieuwd, trouw aan zijn oorspronkelijke geest.

 

Hermès is ongeëvenaarde klasse. Hun rol in de uurwerkgeschiedenis mag niet vergeten worden: we kennen het merk als modehuis, maar ze waren al uurwerkmakers nog voor de alom geliefde sjaaltjes op de markt kwamen. Ze blijven trouw aan hun vermaarde stijl maar blijven hun legendarische modellen regelmatig vernieuwen: het zijn niet voor niets iconische collector’s items geworden. Het hoogwaardig kalfsleer zorgt voor een extra punch: de combinatie van de verschillende levende kleuren met de klassieke vormgeving en de juwelenbezetting, maakt er een apart en bijzonder speels en modieus artikel van.

Hilde over Hermès

TRADITIE EN VAKMANSCHAP IN ELKE WIJZERSLAG

Hermès is van origine geen modelabel, maar werd in 1837 opgericht in Parijs als leverancier van zadels en aanverwante lederen artikelen aan de aanzienlijkste Europese families. Doordat de adel aan het eind van de 19e eeuw een nieuwe hobby had, reizen, en niet langer te paard ging, breidde Hermès haar gamma uit. Emile-Maurice Hermès, de opvolger van de stichter, Thierry Hermès, introduceerde heel wat nieuwe objecten, waaronder een lijn hutkoffers, tassen en andere benodigdheden voor op reis, nog steeds alles gemaakt van zadelleer. In 1920 begon hij ook met een aanbod van horloges.

Hoogwaardige kwaliteit

Horloges werden een belangrijk deel van de werkzaamheden van Hermès, en lange tijd verkocht Hermès horloges die werden geproduceerd door de meest prestigieuze fabrikanten. Tot het in 1978 haar eigen horlogefabriek opzette in Biel, in het kloppend hart van de traditionele Zwitserse horloge-industrie. Hier haalde Hermès voordeel uit de brede expertise die dit gebied beroemd had gemaakt. De unieke Parijse creativiteit gaf een positieve bijdrage aan veel nieuwe, spannende modellen en verzekerde de solide ontwikkeling door de jaren heen. 

In hun eigen fabriek werkt een team van uitzonderlijke ambachtslieden aan de horloges van Hermès: iedere armband, horlogekast, wijzerplaat en manufactuur binnenwerk wordt daar met de hand gemaakt én geassembleerd. Een gestikt lederen horlogebandje maken duurt bijvoorbeeld anderhalf tot vier uur: een werk dat met liefde en precisie wordt uitgevoerd. Ook de wijzerplaten hebben een belangrijke rol gespeeld in Hermès’ succesverhaal vanwege hun unieke en originele vormen. In de achterzijde van elk horloge is het kenmerkende wapen van Hermès gegraveerd.