Trouwtradities

Tradities van over de gehele wereld op een trouwdag.

LIEFDE DOET DE WERELD DRAAIEN

Ware liefde kent geen grenzen, en hetzelfde geldt voor de bruilofttradities over de hele wereld. We tonen u graag een paar feestelijke gewoonten in verband met huwelijksaanzoeken: ze kunnen vreemd en ‘ver van ons bed’ lijken, maar al deze schijnbaar vreemde gewoonten uit alle hoeken van de wereld delen allen hetzelfde romantische thema: de liefde.

 

Stealing a kiss

SCANDINAVIË
HET TRADITIONELE STELEN VAN EEN KUS

In de Scandinavische landen is het niet alleen toegestaan voor de gasten om de bruid en bruidegom kussen - het wordt eigenlijk van ze verwacht! Elke keer als de bruid de tafel even verlaat, is de bruidegom als het ware ‘voor het grijpen’, en staan de vrouwelijke gasten in de rij om hem te kussen. Hetzelfde geldt voor de bruid, als de bruidegom de kamer verlaat.

FRANKRIJK
‘ZINDELIJKHEIDSTRAINING’ VOOR KOPPELS

In een zeer Franse traditie wordt vreemd genoeg een ouderwetse kamerpot aangeboden aan het pas getrouwde echtpaar aan het einde van de huwelijksreceptie. De echtgenoten moeten een gerecht uit de kamerpot eten, met als doel de vernieuwing van hun kracht voor de huwelijksnacht. Het gerecht bestaat uit alcohol-restjes, of als alternatief plakjes van bananen bedekt met gesmolten chocolade en besprenkeld met champagne.

Couple's potty training
Nice and tidy

DUITSLAND
OPGERUIMD STAAT NETJES

Duitsers staan er bekend om hun omgeving mooi en netjes te houden. Niet verrassend dan is het traditie voor de Duitse bruiden en bruidegoms om samen stapels van porseleinen borden op te ruimen, die op de grond werden gegooid door hun gasten, om het huwelijk te beschermen tegen boze geesten. Deze samenwerkings-traditie leert de kersverse echtgenoten de kunst van het samenwerken en het overwinnen van obstakels.

CHINA
BULLSEYE!

Met Cupido in hun achterhoofd, schiet in de Yugur-cultuur van China de bruidegom op zijn toekomstige bruid met drie pijlen en bogen - uiteraard zonder pijlpunten. Na deze gebeurtenis verzamelt de bruidegom de pijlen en breekt ze, en verkondigt op deze manier de eeuwige liefde tussen hem en zijn wederhelft.

Bullseye
Serious business

CONGO
SERIEUZE ZAKEN

Een grote glimlacht op je trouwdag? Niet in Congo. Congolese bruidsparen moeten hun opwinding onderdrukken tijdens de gehele trouwdag. Vanaf ze opstaan in de ochtend, tot tijdens de ceremonie en de receptie is het gelukkige paar niet toegestaan om een glimlach te vertonen. Dat zou immers betekenen dat ze hun geloften niet serieus nemen.

RUSLAND
DE GROTE MOND VAN DE FAMILIE

Pasgetrouwde Russen delen traditioneel een bruiloftbrood met de naam ‘karavaya’. Het is rijkelijk versierd met tarwe als symbool van welvaart, en aan elkaar geschakelde ringen als symbool van trouw. De echtgenoot die erin slaagt om de grootste hap te nemen, zonder zijn handen te gebruiken, wordt vervolgens beschouwd als het hoofd van de familie.

Big mouth
What is jewellery

INDIA
HOEZO SIERADEN?

Vlak voor de bruiloft is het gebruikelijk dat een Indiase bruid haar beste vriendinnen verzamelt, en samen met deze vrouwen urenlang minutieus haar huid beschilderd met menhdi, verf gemaakt van henna. Deze uitgebreide huidkunst blijft ongeveer twee weken zitten, en maakt spijtig genoeg extra accessoires zoals juwelen overbodig.

 

Maak een afspraak