1

Breitling lanceert zijn nieuwe Top Time collectie, met Manufacture Calibre 01 onder de motorkap.

Breitling introduceert zijn nieuwe Top Time Classic Cars collectie, een nieuwe chronograaf geïnspireerd door de typische sportwagens van 1960. Vier fantastische horloges ter ere van vier legendarische sportwagens uit die die tijd: de blauwe Shelby, de groene Mustang, de rode Corvette Stingray en de nieuwe Thunderbird. Voor de eerste keer wordt elke nieuwe Top Time geleverd met Breitlings uitzonderlijke Manufacture Calibre 01 onder de motorkap.
240877756_6858604820831619_1854810918666986530_n.jpgBR-Toptime_41_Thunderbird_Leather_AB01766A1A1X1_StillLife_RVB.jpgBR-Toptime_41_Thunderbird_Leather_AB01766A1A1X1_StillLife_RVB.jpg

Ontdek het nieuwe Breitling Top Time B01 Ford Thunderbird

Breitling lanceert de nieuwe Ford Thunderbird die nu ook deel uitmaakt van zijn Top Time Classic Cars collectie. Met dit nieuwe model weet het horlogemerk het succes van de collectie verder uit te breiden. De nieuwe Breitling Ford Thunderbird is voorzien van een vernieuwde look waarmee het merk wel trouw blijft aan de kenmerkende modern-retro stijl van Top Time. De sportieve Ford Thunderbird wagen werd getypeerd door een strakke stijl en werd een heuse hit. Een stijl die Breitling ook in gedachten hield en hiermee vervolgens ook van dit horloge een waar succesverhaal maakt.

Breitling Top Time, een collectie voor sportwagenliefhebbers

De jaren ’60 stonden in teken van vrijheid en vernieuwing, alsook een groeiende liefde voor sportwagens en snelheid. De Breitling Top Time collectie vormt een mooie weerspiegeling van deze tijdsgeest. Tot op vandaag werkt Breitling voor deze bijzondere horlogecollectie dan ook samen met verschillende grote automerken bij de creatie van deze horlogemodellen. Zo brengt het vier fantastische horloges ter ere van vier legendarische sportwagens van de jaren ‘60: de blauwe Shelby, de groene Mustang, de rode Corvette Stingray en de nieuwe Thunderbird.

william-bout-6MUceMvcPAE-unsplash.jpgBR-Toptime_41_Thunderbird_Leather_AB01766A1A1X1_StillLife_RVB.jpgBR-Toptime_41_Thunderbird_Leather_AB01766A1A1X1_StillLife_RVB.jpg

Een ode aan de Ford Thunderbird cabriolet

De wijzerplaat van de Breitling Ford Thunderbird is subtiel en eenvoudig in mat wit, waarmee het meteen de aandacht brengt naar de nuances van het ontwerp en de fijne details. De chronograafelementen kregen een opvallend contrasterende kleur in steenrood en oranje. Met het gebruik van deze warme tinten worden de verwijzing naar het automobielthema mooi in de verf gezet. Andere accenten komen dan weer in Ford blauw te staan. 

Ook het gedrukte Ford Thunderbird embleem siert het horloge en vormt uiteraard een directe verwijzing naar het automerk. Het stijlvolle horloge wordt afgewerkt met een geperforeerde rijkrode lederen band geheel in rallystijl, waarbij dit kleuraccent zorgt voor een sportieve uitstraling en waarmee het horloge heel comfortabel zit aan de pols van elke autoliefhebber. Zo brengt het Breitling Ford Thunderbird horloge een mooi eerbetoon aan het geliefde automodel.

A253101AL1X1EXTRA6ORI.jpg20230201_AB01762A1L1X1_TopTime_FordMustang_Wristshot_RGB.jpg20230201_AB01762A1L1X1_TopTime_FordMustang_Wristshot_RGB.jpg

Laat je inspireren door de Breitling Ford Mustang

De Breitling Ford Mustang vormt een directe verwijzing naar de iconische bolide. Bekend voor zijn hoge cool-factor werd hij dan ook gezien in menig Amerikaanse film. De nieuwe Breitling Mustang is er dan ook ter ere van de Ford Mustang, de sportieve en populaire klassieker. De Breitling Ford Mustang is voorzien van het embleem van deze klassieker. Verder is het horloge voorzien van een bruine kalfsleren band met racethema, afgewerkt met oranje en gele details op de groene wijzerplaat.

BR-Toptime-ShelbyCobra-Leather_AB01763A1C1X1_StillLife_RVB.jpg

Ontdek de Breitling Shelby Cobra, een icoon van welleer

Ook het Breitling Shelby Cobra horloge mag niet ontbreken aan de collectie van de echte wagenliefhebber. En net als de andere Top Time modellen vormt de Breitling Shelby Cobra een ode aan zijn naamgenoot onder de klassieke sportwagens. Reeds bij zijn introductie kende de kleine en lichte auto meteen succes, zowel bij sportwagenfans als op het racecircuit. Een klassieker die tot op vandaag gekoesterd wordt bij menig verzamelaar.

navaneeth-ashok-j6OEDsY2R_c-unsplash.jpg20230201_AB01761A1K1X1_TopTime_ChevroletCorvette_Wristshot_RGB.png20230201_AB01761A1K1X1_TopTime_ChevroletCorvette_Wristshot_RGB.png

Of kies voor de Breitling Chevrolet Corvette Stingray

Verder is er ook nog de Chevrolet Corvette Stingray te ontdekken. Dit bijzondere Breitling horloge doet je meteen terug naar de tijd van deze sportwagen die gebouwd was om te racen. Zijn combinatie van een coole moderne look met stevige prestaties, maakte deze bolide geliefd bij menig sportwagenliefhebber. Dit Breitling Chevrolet Corvette Stingray horloge mag dan ook niet aan de collectie ontbreken van elke verzamelaar of liefhebber.

De vernieuwde look blijft trouw aan de kenmerken van de retro stijl van de Top Time

Met een stalen kast met een grootte van 41 mm brengt Breitling een duidelijk kleiner ontwerp dan de meeste Top Time horloges. De kussenvormige (niet rond – niet vierkant) subidials bootsen het ontwerp na van de dashboards van de legendarische sportwagens.  Voorzien van een tachymeter voor een correcte snelheidsmeting vormen de horloges een musthave voor elke autoliefhebber.

BreitlingTopTime2023-43_Top_Time_Classic_Cars.jpg

Voorzien van de vernieuwde Manufacture Calibre 01 chronograaf uurwerk

Met de vernieuwende Top Time collectie brengt Breitling niet alleen een nieuwe look, maar ook een nieuwe generatie aan Top Time Classic Cars chronografen. De nieuwe Breitling horloges zijn uitgerust met Breitlings eigen Manufacture Calibre 01 chronograaf uurwerk, bekend om zijn betrouwbaarheid en extreme precisie. Dit wordt door het luxueuze horlogemerk Breitling nu steevast voorzien voor elk nieuw Top Time horloge. Het kent een gangreserve van 70 uur, is waterbestendig tot 100 meter en heeft een COSC-chronometercertificering voor nauwkeurigheid

Gerelateerde producten