1

Ole LynggaardOle Lynggaard

Zorgvuldig vakmanschap van generatie op generatie doorgegeven

Öle Lynggaard en zijn echtgenote Karin gaven de liefde voor juwelen en de ambacht van de goudsmid al van jongs af aan door aan hun kinderen Charlotte (creatief directeur) en Soren (CEO). Hun creatieve ideeën en verhalen achter de collecties zijn de sleutel tot hun succes: bij het Deense familiebedrijf draait alles om emotie en beleving. Van schets tot sieraad. Pas nadat ze het juiste verhaal hebben uitgetekend, beginnen ze aan de effectieve uitwerking, wat soms weken kan duren. Het zorgt voor een creatieve vrijheid en puurheid in de ontwerpen van Charlotte en haar team. 

“Geef een ontwerper zijn vrijheid en er ontstaan mooie dingen.”

Elk stuk vertelt een eigen verhaal

Het merk Öle Lynggaard onderscheidt zich duidelijk van andere sieradenmerken door het unieke verhaal achter elk sieraad, maar ook door het handmatig gecreëerde reliëf in de juwelen. Stuk voor stuk matte sieraden die schitteren door hun uniekheid: het resultaat van een familiebedrijf waar liefde en passie de boventoon voeren.

Al meer dan 20 jaar creëert Charlotte Lynggaard, de tweede generatie van dit familiebedrijf, prachtige collecties met een markante, modieuze, aparte en toch altijd vrouwelijke uitstraling. Elk sieraad uit het atelier van Öle Lynggaard wordt met de hand, met veel liefde voor detail en met de grootste precisie gemaakt. Alle juwelen zijn vervaardigd uit 18-karaats goud, diamanten en zorgvuldig uitgekozen edelstenen. Met passie voor uniek design is het merk van een klein juwelenatelier naar een luxueus merk met een uitstekende reputatie geëvolueerd.

Öle Lynggaard craftmanship

Collecties

0522_BoHo_JuneCampaign_FEED13.jpg

Boho

The BoHo Collection is het begin van een prachtige nieuwe lijn van juwelenontwerpster Charlotte Lynggaard. Voor haar nieuwe exclusieve collectie inspireerde Charlotte zich op Art Nouveau, een bohemien levensstijl en de wonderen van Moeder Natuur.

olelynggaardlotus.jpg

Lotus

De Lotus-collectie van Öle Lynggaard ademt een luxueuze bohémien sfeer, met een rijkdom aan prachtige kleuren en zachte lijnen.  De collectie is geïnspireerd op de zachte vormen van de Lotusbloem, met gouden bladeren gevouwen rond een grote cabochon geslepen edelsteen en een waterval van schitterende tinten.

olelynggaardsnakes.jpg

Snakes

De Snakes-collectie is gemaakt van 18-karaats goud en zorgvuldig met de hand gesatineerd. De slangen wikkelen zich elegant om de pols en vingers, en passen naadloos bij de andere geelgouden juwelen van de Öle Lynggaard-collecties.

oorringen3gaatjes.jpg

Shooting Stars

Creëer je eigen geluksmoment met de schitterende Shooting Stars-collectie van Charlotte Lynggaard, een verzameling van miljoenen fonkelende sterren die geruisloos oplichten in een heldere sterrenhemel.

safe_image1.jpg

Forest

Forest is een collectie van spectaculaire, handgemaakte stijlen die geïnspireerd zijn door de adembenemende schoonheid van de natuur. 

OleLyngaardLeavesCollection.jpg

Leaves

De Leaves-collectie omvat een brede waaier van handgemaakte, delicate juwelen in de vorm van bladeren in verschillende vormen, maten en goudsoorten die in unieke combinaties en in verschillende collecties gedragen kunnen worden.

oorringenringcampagnebeeld.jpg

Nature

Charlotte Lynggaard ziet de Nature collectie als een ode aan Moeder Natuur. Deze collectie is een prachtige vertaling van de schoonheid van delicate flora en de glorieuze esthetiek van het bos met eigenzinnige en schitterende juwelen als resultaat.

0622_IG_Summer_POST20.jpg

Bracelet & Collier

Met haar boho-chic spirit, fijn handwerk en onweerstaanbare kleurencombinaties slaagt Charlotte Lynggaard er in om unieke armbanden en colliers te ontwerpen die eindeloos gecombineerd kunnen worden.

SweetEscape_Anna_posts.jpg

Drops

Met de Drops-collectie wil Charlotte Lynggaard de veelzijdigheid van het vrouwelijk bestaan uitdrukken. Juwelen die perfect draagbaar zijn in enkelvoudige pracht, maar tegelijkertijd ook naar hartenlust gecombineerd kunnen worden. 

0123_IG_Valentine_Elephant_12.jpg

Elephant

Al van jongs af aan was Öle Lynggaard gefascineerd door de organische en sierlijke bewegingen van olifanten. De olifant staat symbool voor trouw, kracht en geluk en bezit elke eigenschap die het juwelenhuis wenst over te brengen in hun creaties.

Toen we een bezoek brachten aan het Deense juwelenhuis, kregen we de kans om hun vakmanschap en creatieve processen van dichterbij te bekijken. Je voelt een ziel in alles wat ze neerzetten, een hartelijkheid die ik ook voelde bij onze ontmoetingen met het team. Het werd ons nog duidelijker dat de collecties van Öle Lynggaard niet alleen royals, maar elke vrouw kunnen laten stralen. Het zijn stuk voor stuk verfijnde creaties voor de moderne vrouw die op zoek is naar een elegant juweel met een ruw en tegelijkertijd sensueel randje…

Hilde over Öle Lynggaard

UNIEKE STIJL

De stijl van Charlotte varieert van scandinavisch design tot boho chic, afhankelijk van hoe ze zich zelf voelt. Zo ontwerpt ze ook, met zichzelf in het achterhoofd. Wat ze zelf graag draagt, is afhankelijk van haar bui en inspiratie, en die haalt ze voornamelijk uit andere vrouwen of uit de natuur.

FAUNA EN FLORA

Van omgevouwen blaadjes en slangenkopjes tot bamboetwijgjes tot gouden olifantjes, we zien de natuur in al haar facetten terugkomen in de collecties van Lynggaard. Door hun vele reizen laten vader Öle en dochter Charlotte zich graag inspireren door dieren en de natuur. Kleuren, vormen, geuren en patronen kunnen een bron van ideeën zijn voor een nieuw ontwerp of een thema voor een volledig nieuwe lijn.