1

OmegaOmega

Van de eerste maanlanding tot professionele duiksessies tot de Olympische Spelen

Al sinds 1885 is Omega wereldwijd een gevestigde waarde met hun innovatieve, geavanceerde horloges. Hun nauwkeurigheid heeft hen dan ook dé officiële tijdwaarnemer van de Olympische Spelen gemaakt. Omega horloges staan bekend om hun duurzaamheid en excellentie en worden gevierd vanwege hun elegante en toch sportieve design. 

De drijfveer van Omega is eenvoudig: ze hebben de ambitie om alsmaar betere uurwerken te produceren. Het Zwitserse horlogemerk wordt gedreven door een zoektocht naar precisie en prestaties: van de eerste maanlanding tot professionele duiksessies tot de Olympische Spelen.

Collecties

2021-Omega-Constellation-Small-Seconds-Collection-7._webjpg.jpg

Constellation

Van een drukke werkdag tot een stijlvol avondje uit: de Omega Constellation past zich moeiteloos aan jouw drukke levensstijl aan.

Omega_Tresor_5.jpg

De Ville

Met de nodige inspiratie uit het verleden en een nieuwe generatie in gedachten, straalt elk De Ville-uurwerk pure klasse uit met een hedendaags tintje.

198267436_10159109842032211_1888476140318396564_n.jpg

Seamaster

Hét perfecte horloge voor professionele duikers. Sinds zijn introductie in 1948 is de Seamaster een regelrechte klassieker en meteen ook de oudste serie in de Omega-collectie.

omega-speedmaster-moonwatch-professional-master-chronometer-abtw-5-1229x1536.jpg

Speedmaster

Al meer dan een halve eeuw is de Speedmaster getuige geweest van historische gebeurtenissen die de grenzen van fysiek uithoudingsvermogen en menselijke moed hebben getest. 

Het Zwitserse horlogemerk Omega is al meer dan 50 jaar partner in onze zaak. Door de jaren heen heeft het merk zich bewezen met baanbrekende innovaties en tijdloze ontwerpen dat verschillende generaties aanspreken. Een Omega horloge is zoveel meer dan een accessoire dat de tijd weergeeft, het zijn een voor een horloges met een rijke geschiedenis en een verhaal. Al sinds het prille begin bouwt Omega aan zijn reputatie als pionier op vlak van technologie en het streven naar excellentie en vakmanschap, wat perfect aansluit bij het DNA van Casteur. We kiezen steeds bewust voor ambacht, kwaliteit en passie.

Stefaan over Omega

Het eerste horloge op de maan

Bij het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA waren ze destijds op zoek naar een chronograaf die aan de pols kon worden gedragen in de ruimte. Verschillende merken, waaronder Omega, dienden uurwerken in die vervolgens aan zware beproevingen werden onderworpen. Alleen de Speedmaster van Omega doorstond alle proeven en werd hiermee niet alleen het eerste polshorloge ooit op de maan, maar ook het uurwerk dat elke maanmissie sindsdien heeft meegemaakt.

James Bond

Omega-horloges zag je al aan de pols van James Bond sinds GoldenEye (1995), en vele andere celebrities stapten in zijn voetsporen. De fabrikant is dan ook een gevestigde waarde in de wereld van horloges. Bovendien kent het merk een rijke geschiedenis, gestoeld op uitmuntende kwaliteit en tijdloze designs. Degelijke en stoere horloges die de tand des tijds (en de mode) doorstaan.

Co-Axial Master Chronometer

Omega blijft innoveren op het gebied van technologie en precisie. Een van de belangrijkste vernieuwingen is ongetwijfeld de introductie van de Co-Axial Master Chronometer, die alle horloges bestand maken tegen magnetische velden tot 15.000 Gauss. Een prachtig staaltje vakmanschap van de horlogemakers van Omega waaraan ze maar liefst vier jaar gewerkt hebben. Zo vermijden ze het risico op permanente afwijkingen wanneer het horloge onderworpen wordt aan dagelijkse items zoals mobiele telefoons, laptops, inductiekookplaten of automatische deuren. Hiermee overwint Omega elke uitdaging op gebied van precisie, performance en magnetische bestendigheid.