1

Maatwerk

2021_28_10_Casteur_sfeer11693.jpg

Coeur de Casteur

Unieke creaties op maat om bijzondere momenten te koesteren. Dat is Coeur de Casteur, ons eigen maatwerk-label. Het idee voor deze collectie – al kan je het niet écht een collectie noemen, omdat ieder stuk uniek is – groeide uit onze ervaring met onze klanten. Sommige klanten weten erg goed wat ze willen: ze lezen onze nieuwsbrief of kijken op onze website, en komen binnen met een specifiek stuk voor ogen. Maar soms is hun vraag complexer: iets met een symboliek, met een bepaald gevoel, met een bepaalde kleur of een unieke steen. Of ze hebben een eerder ouderwets familiejuweel dat ze graag in een jonger jasje willen steken. Dan beginnen we samen met hen van nul, en creëren samen het stuk van hun dromen.

Casteur_atelier_126.jpg
Casteur_atelier_78.jpg
fullsizeoutput_43f16.jpg

Vakmanschap in zijn puurste vorm

Met ons eigen maatwerk-label brengen we unieke stukken tot leven die generaties lang meegaan. Handgemaakte creaties die in het hart raken en voor altijd herinneren aan een belangrijk schakelmoment in het leven, denk maar aan een geboorte, verjaardag, huwelijk, overlijden en nog veel meer. Van een eerste schets tot het juweel van jouw dromen. Vakmanschap in zijn puurste vorm, dat is wat je van Coeur de Casteur mag verwachten.

Een juweel bij een speciale gebeurtenis laten maken, met een eigen design of met eigen (oud) goud, geeft het stuk een unieke en emotionele waarde die je nergens anders zal vinden. De gebruikte edele materialen bepalen hier niet de waarde, maar wel de herinneringen aan het moment. Geen vraag is ons vreemd: we hebben de knowhow en de ervaring in huis om in ieder project uw verwachtingen te overtreffen. We staan garant voor meer dan een leven lang draagplezier.

ambacht.jpg

OP MAAT GEMAAKT, SPECIAAL VOOR JOU

Ons team denkt graag met je mee: ben je op zoek naar een makkelijk draagbaar maar toch uniek stuk waar je iedere dag van kan genieten? Of heb je een speciale gelegenheid in het vooruitzicht waarvoor je echt iets unieks zoekt? Heb je een bepaalde steen die je graag tot zijn recht ziet komen, maar geen idee hoe hij mooi kan verwerkt worden? Samen creëren we jouw droomjuweel.

Casteur_atelier_92.jpg
Casteur_atelier_86.jpg

Een juweel bij een speciale gebeurtenis laten maken, met een eigen design of met eigen (oud) goud, geeft het stuk een unieke en vaak emotionele waarde.

Eco-concious

Juweliers Casteur werkt waar mogelijk steeds met ecologische, duurzame grondstoffen van traceerbare origine: 100% verantwoord goud, traceerbare diamanten, nieuwe verrassende materialen en recyclage van oud goud.

Een nieuw leven voor oud goud: klanten kunnen ook met oude juwelen en een eigen ontwerp een nieuw juweel laten creëren, om zo het oude met het nieuwe - letterlijk - te versmelten. Contacteer ons voor meer info. 

emmaaanhettekenen_web.jpgdetailjuweelgedragenHR.jpgdetailjuweelgedragenHR.jpg

Voor altijd met oma op stap

Toen Emma's oma enkele jaren geleden overleed, wilden haar kinderen en kleinkinderen haar laten verder leven door haar juwelen te blijven dragen. 

Emma tekende zelf een ontwerp voor een juweel met de steen van haar overleden oma. Enkele jaren later kreeg ze het van haar ouders cadeau voor haar zestiende verjaardag.

gelukkigeomaenkleindochter.jpgatelierzwartwit.jpgatelierzwartwit.jpg

Een juweel, een leven lang

Een favoriet juweel, dat koester je voor altijd. Maar als de kwaliteit onvoldoende blijkt, kan dat voor een ontgoocheling zorgen. Gelukkig wist Juweliers Casteur raad. 

Marie kocht een goedkoop juweeltje dat helemaal haar stijl was. Na enkele weken begon duidelijk te worden dat het niet lang zou meegaan: de kwaliteit was ondermaats. Toen kwam haar oma met de oplossing... 

fullsizeoutput_479d5.jpgOscargeboortekaartje.jpgOscargeboortekaartje.jpg

Een herinnering die we blijven koesteren

Een memorabele gebeurtenis vastleggen op foto, daar denkt iedereen aan. Maar een juweel, iets wat je iedere dag kan dragen ter ere van die bijzondere dag, is toch nog net dat tikkeltje specialer. 

De ouders van Oscar verankerden de geboorte van hun zoontje in een sierlijk juweel waarin hetzelfde veertje terugkomt als op het geboortekaartje. Een tijdloze en unieke creatie die Oscar's mama voor de rest van haar leven met trots kan dragen. 

stesti85of768.jpgzwartwitfoto_web.jpgzwartwitfoto_web.jpg

Zelfde ik, andere oorringen

Ook bestaande juwelen kunnen soms een kleine facelift of update gebruiken. Een aanpassing hoeft niet meteen erg ingrijpend te zijn: ook een kleine toevoeging of een modernere toets maken al een groot verschil. 

Stefanie kocht voor haar huwelijk oorringen, waarvan ze nadien het gevoel had dat ze niet meer volledig bij haar pasten. Ter gelegenheid van het huwelijk van haar zus vormde Juweliers Casteur ze om tot ene creatie die wel perfect matchte met de persoonlijkheid van Stefanie.