1

detailjuweelgedragenHR.jpg

Voor altijd met oma op stap

Toen Emma's oma enkele jaren geleden overleed, wilden haar kinderen en kleinkinderen haar laten verder leven door haar juwelen te blijven dragen. Emma, toen 12 jaar, vond die klassieke gouden ringen en broches maar niets, maar die ene steen, die sprong er wel uit. “Het was een mooie heldere steen. Een blauwe topaas, zo vertelden ze me later. Hij intrigeerde me. Mijn oma kreeg hem ooit cadeau van opa die verzamelaar is. Vaak ging hij naar beurzen om er de mooiste edelstenen uit te kiezen.” Geïntrigeerd door de schoonheid van de steen ging Emma aan de slag. 

Met pen en papier begon ze zelf een ontwerpje te maken voor een halsketting met die betoverende steen. “Wat eerst doelloos tekenen leek, kreeg geleidelijk aan echt vorm. Het werd echt ‘mijn’ ontwerp.” Het ontwerp belandde eerst letterlijk en figuurlijk in de schuif. Tot Emma’s 16e verjaardag in zicht kwam en haar ouders Emma een origineel geschenk wilden geven. “We gingen met het ontwerp naar Casteur en vroegen aan Stefaan of  het voldoende was om mee aan de slag te gaan. Die was meteen enthousiast.", zo vertellen Emma's ouders. 

emmaaanhettekenen.jpg
moodbordbijbesprekingHR.jpg
oudersinbesprekingHR.jpg

Een droom wordt realiteit

Uiteindelijk koos Stefaan ervoor om de steen te combineren met mat rosé goud. “Dat geeft het juweel niet alleen een jongere, minder klassieke look, maar ook een diepere waarde. Door twee varianten te maken, één met een gouden ketting en één met een lederen halssnoer, kan Emma het juweel voortaan zowel feestelijk als sportief dragen.” Overdonderd en verbaasd, zo voelde Emma zich toen ze het juweel totaal onverwacht kreeg.

Uiteraard was ik ontroerd, maar ook verrast dat het hen gelukt was om op basis van mijn eigen eenvoudige ontwerp zo'n mooi sieraad uit te werken.

Emma
emmavoorspiegelHR_web.jpg
ambachtcaseEmma_web.jpg