1

Marco BicegoMarco Bicego

VAKMANSCHAP VAN VADER OP ZOON

Vakmanschap, kwaliteit, traditionele technieken en een ongeëvenaard gevoel voor stijl en creativiteit: dat zijn de kernwaarden van de juwelencollecties van Marco Bicego, een merk dat perfect past bij het DNA van Juweliers Casteur. Er wordt steeds bewust gekozen voor ambacht, kwaliteit en passie. Net zoals bij Casteur, wordt ook bij Marco Bicego de mantra van kwaliteit en vakmanschap van generatie op generatie doorgegeven.

TIJDLOZE, DRAAGBARE KLASSIEKERS

Schitterende diamanten of net een overweldigende hoeveelheid aan kleur: de collecties van Marco Bicego brengen exotische plaatsen tot leven in fantasierijke juwelen. Herkenbare, draagbare klassiekers die zowel tijdens het werk als op een avondje uit gedragen kunnen worden.

MIX VAN OUDE TRADITIES EN HEDENDAAGS DESIGN

Het Italiaanse juwelenmerk combineert oude tradities met hedendaags design. De creaties van Marco Bicego onderscheiden zich door enerzijds het unieke, handgemaakte vervaardigingsprocedé, en anderzijds door de ‘perfecte imperfectie’ van de juwelen. Ze weerspiegelen de onvolmaaktheden van de natuur en haar veelzijdige schoonheid.  Bij Marco Bicego draait het dus niet om perfect gevormde juwelen of veel bling bling, hij creëert high-end prêt-à-porter juwelen met organische vormen en diepe kleuren die tegelijkertijd ook zeer betaalbaar zijn.

Marco Bicego ambacht

Collecties

OG262_Y_01_model.png

Marrakech

De Marrakech collectie, een van de meest iconische en onderscheidende collecties van Marco Bicego, is tegelijkertijd ook het allereerste ontwerp van het Italiaanse juwelenmerk. Deze collectie ademt een verbluffend meesterwerk van fijne gouden strengen die in een spiraal rond een gouden kern gewikkeld en vakkundig gedraaid worden.

MarcoBicegoSiviglia-Websitesquareformat.png

Siviglia

De Siviglia collectie van Marco Bicego is een prachtige weergave van vakmanschap en Italiaans erfgoed. Geïnspireerd door de charmante kasseistraten van Sevilla, weerspiegelt deze iconische collectie de essentie van tijdloze elegantie.

MarcoBicegovrouw.jpg

Lunaria

De sieraden uit de Lunaria-collectie kenmerken zich door onregelmatige silhouetten die een onmiskenbare lichtheid weerspiegelen. Een zeer draagbare collectie, zowel op een ontspannen dag als op een feestelijke avond die doorgaat tot in de vroege uurtjes.

BANNER_JAIPUR-LINK1.jpg

Jaipur

De Jaipur-collectie is een toonbeeld van moderne, alledaagse luxe in opperste eenvoud. Ze passen perfect in het huidige modebeeld en zijn bovendien zeer comfortabel om te dragen.

79372458_3316438078428261_2870575726250164224_n.jpg

Masai

Geïnspireerd door de typische ornamenten van de Afrikaanse Masai stam, brengt de Masai-collectie een ode aan de ruwe elegantie van de Afrikaanse tribale culturen. Moderne en gesofisticeerde stukken in een pure stijl die teruggaat naar de essentie. 

125029626_4688739131198142_1167025942337711646_n.jpg

Marrakech-Onde

De Marrakech Onde-collectie werd speciaal ontworpen ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van Marco Bicego. Geïnspireerd op hun knowhow, vakmanschap en merkidentiteit is de Marrakech Onde een verrassende en eigentijdse collectie die doet denken aan de zandduinen van de Afrikaanse woestijn.

NJCMixBluelong1_2000x.jpg

Jaipur Colour

De Jaipur Colour-collectie is een elegante, speelse mix van zacht gekleurde edelstenen, omhuld door een met de hand gegraveerde gouden zetting die de kleur van de stenen prachtig aanvult.

EDoubleYG-1_2000x.jpg

Africa

De Africa-collectie is geïnspireerd op authentieke natuurlandschappen die doen denken aan de magische sfeer van woestijnen en levendige sterrenhemels. Een hoogtepunt van elegantie en verfijndheid.

Marco-Bicego-Lucia-18K-Yellow-Gold-Small-Link-Bracelet-20200222012045.jpg

Lucia

De Lucia-collectie straalt een gedurfde elegantie uit door elementen die elkaar kruisen en samensmelten in een eindeloze ontmoeting. 

100575418_3916709045067825_8008698634927341568_o.jpg

Paradise

Al zwemmend in de Mediterrane wateren langs de kustlijn van Sardinië vond Marco Bicego zijn inspiratie voor de creaties van de Paradise-collectie. Een tijdloos prêt-à-porter juweel dat ontworpen is om dagelijks gedragen te worden.

De juwelen van Marco Bicego zijn tijdloze klassiekers, geboren uit pure ambacht. Comfortabele stukken in geel goud die makkelijk combineren en elegant dragen. Het zijn stuk voor stuk verfijnde juwelen, handgemaakt én net dat tikkeltje ‘anders’, net zoals wij.

Hilde over Marco Bicego

VENETIAANSE ROOTS

Geïnspireerd door zijn Venetiaanse roots, brengt Marco Bicego zijn collecties tot leven in de Veneta-regio in Italië, hét centrum van de Italiaanse goudsmederij. De juwelen staan voor uitmuntende Italiaanse kwaliteit en worden handgemaakt in ateliers door meesters in het vak.

BULINO-TECHNIEK

Voor de bewerking van het goud gebruikt Marco Bicego de Bulino-techniek, een eeuwenoude Italiaanse graveertechniek die ervoor zorgt dat het goud gegraveerd lijkt. Deze techniek zorgt voor een mooi contrast tussen het gepolijste en afgewerkte goud en geeft elk juweel een uniek karakter. Het resultaat: artistieke, draagbare 18 karaat gouden sieraden met een prachtige matte look. 

20 YEARS COIL TECHNIQUE

Al 20 jaar lang maakt Marco Bicego gebruik van de handgedraaide spoeltechniek (coil technique) die het mogelijk heeft gemaakt om succesvolle collecties te creëren. Hierbij worden de fijne gouddraden zorgvuldig gewikkeld rond een geweven gouden kern, in verschillende vormen en afwerkingen.

Deze techniek geeft een eigentijdse twist aan de tijdloze elegantie van goud en maakt het juweel ook een stuk lichter. Een prachtig eerbetoon aan het vakmanschap en de Italiaanse uitmuntendheid in de goudsmeedkunst.