1

CHANELCHANEL

De CHANEL allure is een manier om uiting te geven aan je persoonlijkheid

Weinig vrouwen hebben zoveel invloed gehad op de modewereld als Gabrielle ‘Coco’ Chanel: ze staat dan ook als enige modeontwerpster op de Times-lijst van de 100 meest invloedrijke personen van de twintigste eeuw. Haar verschillende stijlen zijn tot op vandaag een inspiratiebron voor vrouwen over de hele wereld.

Coco Chanel probeerde steeds haar grenzen te verleggen, en elementen te mixen die op het eerste zicht verrassend lijken, maar die net haar stijl zouden definiëren. Ze hield ervan gewaagde combinaties uit te proberen en de grenzen van die paradoxen af te tasten. Zo ontdekte Chanel eindeloos veel mogelijkheden om jezelf te zijn, om je eigen stijl te ontwikkelen. Een ‘little black dress’ combineren met overvloedig veel parels? Een barokke ketting dragen op een heel sober kleedje? Chanel deed het allemaal. Durf en eigenzinnigheid zijn dan ook de codewoorden in het heelal van Chanel.

De CHANEL allure is een manier om uiting te geven aan je persoonlijkheid, je stijl, en dit is exact wat er gebeurt wanneer je ervoor kiest een horloge van CHANEL te dragen. Je kunt overal de tijd zien, op je smartphone, de computer als je aan het werk bent, maar het dragen van een CHANEL horloge is nog meer een bevestiging van je eigen stijl en wie je bent. Het uurwerk van Chanel wordt in tegenstelling met de andere merken ook boven de kledij gedragen.

CHANEL

Collecties

76183109_10158003988944235_4169365186496430080_o.jpg

Boy-Friend

De Boy∙Friend collectie is genoemd naar Boy Capel, de grote liefde van Gabrielle. Boy∙Friend maakt van een klassieke vorm een bijna androgyne look en vindt daarmee de grens tussen het mannelijke en het vrouwelijke opnieuw uit.

chanel_ho2023_hs1_0005_rgb1-HD.jpg

Première

Het Première-horloge is een eerbetoon aan de haute couture, die aan de oorsprong staat van het huis CHANEL. Schuif het horloge om de pols en draag het dag en nacht.

Videothumbnailchanelj12.jpg

J12

De combinatie van een sportieve en chique allure geeft de klassieke J12 een geheel vernieuwde uitstraling zonder zijn identiteit te verliezen. Een premium horloge met ambities, geschikt voor de modebewuste vrouw.

CHANEL, dat is modegeschiedenis: gedurfd, maar toch tijdloos. Ook hun vakmanschap is ongeëvenaard. Niemand verzette zo sterk de bakens als Chanel. Ze staat voor mij symbool voor vrouwelijke kracht, je niet altijd iets aantrekken van wat je omgeving zegt en gewoon je eigen stijl ontwikkelen.

Hilde over Chanel

Herkenbare designs

Elk Chanel-horloge geeft een speciale belevenis aan ‘tijd’ door haar zeer herkenbare designs. De schakelarmband van het Première-uurwerk symboliseert de oneindige vrouwelijkheid. Het J12-horloge is een unieke mix van sportieve elegantie en technisch vernuft. Boy-Friend maakt van een klassieke vorm een bijna androgyne look en vindt daarmee de grens tussen het mannelijke en het vrouwelijke opnieuw uit.

CHANEL stijl

Gabrielle's inspiratiebron was haar jeugd. Haar logo, de twee ineengestrengelde c’s had ze gezien in het brandglas van de kerk waar ze als kind urenlang gezeten had. Haar zwart-witthema in haar collecties was geïnspireerd op de habijten van de nonnen in het weeshuis. Naast haar jeugd hebben ook de mannen in haar leven een grote invloed gehad op de CHANEL stijl. Ze was echter nooit getrouwd. “Het zou moeilijk zijn voor een man om met mij e leven, tenzij hij heel sterk is. En als hij sterker zou zijn dan mezelf , zou ik het niet met hem overleven.” zei ze.