1

Het verhaal van Marie

stefaandoetnieuwekettingaan.jpg

Haar favoriete ketting

Een favoriet juweel, dat koester je voor altijd. Maar als de kwaliteit onvoldoende blijkt, kan dat voor een ontgoocheling zorgen. Gelukkig wist Juweliers Casteur raad. “Ik zie ze hier nog binnen komen, stralend van trots.”, vertelt de oma van Marie, toen 18 jaar. “Ze had in een winkeltje een namaakjuweel gekocht waar ze helemaal gek van was.” “Het ontwerp sprak haar onmiddellijk aan: jong, fris, eigentijds, niet te excentriek. En dus werd het het eerste juweel dat Marie actief droeg. Ze had echt haar stijl gevonden.”

 

Groot was dan ook de ontgoocheling toen na enkele weken bleek dat het juweel van mindere kwaliteit was. Het liet sporen na op haar huid en leek geen lang leven beschoren. “Gelukkig herinnerde ik me dat ik bij mijn oude juwelen nog iets gelijkaardigs had, een kettinkje dat ik ooit cadeau kreeg voor mijn communie. Samen doken we in mijn juwelenkistje en inderdaad, wat we vonden sloot vrij dicht aan bij wat Marie wou. Weet je, het deed me eerlijk gezegd wel wat, dat mijn oude sieraad een nieuw leven kon krijgen.”

gelukkigeomaenkleindochter.jpg
atelierzwartwit.jpg

Een juweel, een leven lang

“Met hernieuwde hoop trokken we naar Juweliers Casteur, die mijn communiecadeau omtoverden tot een juweeltje dat mijn kleindochter voor de rest van haar leven kan dragen. Ze graveerden het zelfs met haar eigen handschrift!”

nieuwekettingaan.jpg