1

Breitling Navitimer 41 GMT & Automatic

Breitling, het Zwitserse horlogemerk met 140 jaar aan geschiedenis, viert dit jaar in stijl. Als eerbetoon aan hun innovatieve horlogeconcepten brengen ze een reeks nieuwe collecties uit: van grensverleggende ontwerpen voor land, zee en lucht tot opmerkelijke mijlpalen in duurzaamheid. Vandaag onthult Breitling de nieuwe Navitimer 41 GMT & Automatic: twee iconen met een vereenvoudigd ontwerp, elk in een universeel draagbaar formaat van 41 mm en geïnspireerd op de iconische Navitimer look.
BR-Navitimer-41-GMT-3Group-StillLife_RVB.jpg

Terug in de tijd met de Breitling Navitimer

Breitling heeft een bijzondere rol gespeeld in de opkomst van de commerciële luchtvaart. In 1952 ontwikkelde Willy Breitling een horloge met een ingebouwde ronde rekenliniaal dat piloten voor het eerst om hun pols droegen waarmee ze alle noodzakelijke vluchtberekeningen konden uitvoeren, zoals de stijgsnelheid of het brandstofverbruik. Al snel werd de Navitimer het officiële uurwerk van de Aircraft Owners and Pilots Association (AOPA), de grootste pilotenclub ter wereld.

Naarmate de burgerluchtvaart groeide, naam ook de faam van de Navitimer toe. Het horloge trok niet alleen piloten aan, maar ook trendsetters zoals Miles Davis en Serge Gainsbourg. De Navitimer werd daardoor een geliefd icoon in zowel de luchtvaart als de popcultuur.

De Navitimer reis gaat verder

In 2022 begon Breitling met het herontwerpen van de Navitimer-lijn, te beginnen met de originele chronograaf. Die update wordt nu voortgezet met twee nieuwe uitvoeringen van de Navitimer: een GMT (met een tweede tijdzone) en een Automatic met drie wijzers, beide in een formaat van 41 mm dat voor iedereen geschikt is. Verder behouden de nieuwe modellen de iconische look van de Navitimer, maar wordt de chronograaffunctie achterwege gelaten voor een evenwichtige compositie van de wijzerplaat. 

Deze nieuwe uitvoeringen hebben een centraal geplaatste 24-uurs schaal op de GMT-variant en een strakke wijzerplaat op de Automatic-variant. Hierdoor wordt de herkenbare rekenliniaal extra benadrukt, terwijl het algehele ontwerp wordt gemoderniseerd. Een verdere verfijning is de lunette met inkepingen voor een meer eigentijdse look, samen met de afwisselende gepolijste en geborstelde afwerkingen die zorgen voor een dynamisch lichtspel.    

Het kleurenpalet van deze nieuwe Navitimer bestaat uit zwarte, blauwe, zilveren, ijsblauwe en groene wijzerplaten in een stalen of roségouden kast en een tweekleurige variant voor de Automatic. Verder zijn de volledig gouden versies voorzien van het ‘Origin-label’, wat staat voor verantwoord gewonnen goud in overeenstemming met de milieu- en sociale normen van de Swiss Better Gold Association. 

BR-Navitimer-41-automatic-4Group-StillLife_RVB.jpg
4x5_BR-Navitimer-41-GMT-SteelBlackCadran-StillLife_RVB.png
BR-Navitimer-41-GMT-Double-StillLife_RVB.jpg

Het kloppend hart van de Navitimer 41 GMT & Automatic

Navitimer Automatic GMT 41

Het hart van de Navitimer Automatic GMT 41 wordt aangedreven door het COSC-gecertificeerde Breitling Kaliber 32 met een gemiddeld gangreserve van 42 uur. De 24-uurs schaal laat de drager toe om een tweede tijdzone te volgen en kan zo in één oogopslag zien of het dag of nacht is.

Navitimer Automatic 41

Het hart van de Navitimer Automatic 41 wordt dan weer aangedreven door het automatische COSC-gecertificeerde Breitling Kaliber 17 met een gemiddeld gangreserve van 38 uur.

Beide modellen worden geleverd met een garantie van 2 jaar.

Klaar voor deze nieuwe Navitimer horlogelegende?

De Breitling Navitimer is tegenwoordig veel meer dan alleen een instrument voor piloten. Het is een symbool geworden voor diegenen die hun persoonlijke reis in het leven willen uitstippelen. In deze heruitvinding van de Navitimer, die het klassieke met het hedendaagse verenigt, is erfgoed en innovatie in elk horloge terug te vinden.

Ontdek, pas en ervaar de Navitimer in onze winkel, we maken heel graag tijd en ruimte voor je vrij.

1x1_240108_NG_Breitling_S5_1767_F1B_COLOUR_RVB.jpg
1x1_240108_NG_Breitling_S9_3072_F1B_COLOUR_RVB.jpg