1

Breitling viert 70 jaar Navitimer

In 1952 ontwikkelde Willy Breitling een instrument dat piloten voor het eerst om de pols droegen en waarmee ze alle noodzakelijke vluchtberekeningen konden uitvoeren. Al snel werd de Navitimer het officiële uurwerk van de Aircraft Owners and Pilots Association (AOPA), de grootste pilotenclub ter wereld. Vandaag onthult Breitling een vernieuwde Navitimer-collectie die in het teken staat van verfijning, verbeterde styling en gedurfde wijzerplaatkleuren.
Still_Life_NAVITIMER_Chronograph_43_AB0138241L1P1_RVB.jpg

Een combinatie van retro en modern

Met zijn technisch meesterschap en originele ontwerpen weet de Navitimer al 70 jaar menig horlogeliefhebber te bekoren. Hoewel de nieuwe Navitimer zeer trouw blijft aan het originele design met onder andere zijn herkenbare rekenliniaal, indexstrepen, drie chronograaftellers en de ingekeepte lunette, zijn er toch een aantal zichtbare wijzigingen aangebracht en worden de moderne verfijningen meteen duidelijk.

Zo zien we in het nieuwe ontwerp een afgeplatte en verzonken lunette en een nieuw gewelfd saffierglas die beiden het horloge een compactere en vintage uitstraling geven. De introductie van afwisselende gepolijste en geborstelde afwerkingen geven de metalen elementen dan weer een glanzende en tegelijkertijd ingetogen afwerking. Verder merken we ook de terugkeer op van de AOPA vleugels op hun oorspronkelijke positie op 12 uur, als eerbetoon aan de originele Navitimer.

De nieuwe Navitimer is verkrijgbaar in verschillende formaten (46, 43 of 41 mm) en biedt een uitgebreide reeks aan hippe wijzerplaatkleuren. De nieuwe kleuren maken deel uit van het proces om de Navitimer naar de 21ste eeuw te brengen: waar vroeger nauwelijks contrasterende wijzerplaten gemaakt werden voor de leesbaarheid van de piloten, gaat het merk nu over op subtielere, smaakvolle kleuren.

Al 70 jaar lang is de Navitimer een van de meest geliefde en herkenbare pilotenhorloges, wereldwijd bekend voor zijn kwaliteit en innovatie. Het werd gedragen door astronauten in de ruimte, piloten in de lucht en door de grootste sterren op aarde.

BR-NAVITIMER-B01-Chronograph_41_DoubleStillife_AB0139211L1P1_AB0139211G1P1_RVB.png
Still_Life_NAVITIMER_Chronograph_43_AB0138241C1P1_RVB.png
Still_Life_NAVITIMER_Chronograph_43_AB0138241G1P1_RVB.jpg

Breitling Manufacture Caliber 01

Alle nieuwe Navitimers zijn voorzien van het legendarische COSC-gecertificeerde B01 automatische manufactuur uurwerk, een waar embleem van betrouwbaarheid en optimale prestaties. Zo heeft elke Navitimer een gangreserve van maar liefst 70 uur, een garantie van 5 jaar en is er ook de mogelijkheid om de datum op elk gewenst moment te wijzigen.

We nemen de term ‘icoon’ niet lichtzinnig in de mond”, zegt Georges Kern, CEO van Breitling. “De Navitimer is een van de meest herkenbare horloges ooit gemaakt. Het staat op de verzamelaarslijst van de beste horloges aller tijden. Wat begon als een instrument voor piloten, is nu uitgegroeid tot iets diepgaands voor elke persoon die dit uurwerk mee heeft gehad op zijn persoonlijke reis.

Georges Kern, Breitling
93_Lifestyle_NavitimerB01Chronograph43_Ref.AB0138211B1A1_CMYK.jpg
94_Lifestyle_NavitimerB01Chronograph4341_Ref.AB0138241G1P1AB0139211L1P1_CMYK.jpg

Klaar voor een nieuwe horlogelegende?

Vandaag is de Navitimer veel meer dan een instrument voor piloten. Het is een symbool geworden voor diegenen die hun persoonlijke reis door het leven willen uitstippelen. Met de introductie van deze nieuwe Navitimer eert Breitling een legende die de meest klassieke kenmerken heeft, maar deze tegelijkertijd met moderne verfijningen verbetert.

Kom dit icoon ontdekken, passen en ervaren in onze winkel in Waregem, we maken graag tijd en ruimte voor je vrij.

PRO00002551_BREITLING_NAVITIMER_12_223_F1_RVB.png
NB_Giannis_7801843_RVB.png