1

CHANEL J12 turns 20

Terug
Categorie
Horloges
Merk
CHANEL

Geïnspireerd op de ranke silhouetten van de racejachten van de America’s cup, is de J12 een icoon van van de 21ste-eeuwse horloge-industrie. De combinatie van een sportieve en chique allure geeft de klassieke J12 een geheel vernieuwde uitstraling zonder zijn identiteit te verliezen. Een premium horloge met ambities, geschikt voor de modebewuste vrouw.

20 YEARS OF CREATION: DE J12-20

Het 20-jarige jubileum van de J12 wordt gevierd met een exclusieve creatie, vormgegeven met de typische emblemen van CHANEL. Een nieuw, uniek en veelzijdig ontwerp waarin de de 20 iconen van Chanel op een speelse en subtiele manier werden samengebracht. Een limited edition van 2020 exemplaren als ontroerend eerbetoon aan de favoriete bloesem van Coco Chanel, de camelia.

Met zijn verfijning, optimale precisie en tijdloze stijl, is de J12-20 beschikbaar in ofwel 33mm ofwel 38mm, elk gelimiteerd tot 2.020 stuks wereldwijd én waarvan elk 1 exemplaar bij Juweliers Casteur!

De J12-20 is gemaakt van extreem sterk wit keramiek, een uitermate licht model en zeer aangenaam om te dragen. Opvallend is ook de wit gelakte wijzerplaat bezet met 12 diamanten alsook de 20 motieven van Chanel die op een speelse manier over de lunette en de wijzerplaat verspreid werden.

20 JAAR INNOVATIE: ALLURE VAN BINNEN ÉN VAN BUITEN

De CHANEL J12-20 38mm wordt aangedreven door het kaliber 12.1, een automatisch cosc-gecertificeerd uurwerk met een gangreserve van 70 uur en een zelfopwindend mechanisme dat exclusief door Chanel vervaardigd is. Het model met een diameter van 33mm is dan weer voorzien van een high precision quartz movement. Het J12-horloge kaliber 12.1 van Chanel werd tijdens de Grand Prix d’Horlogerie de Genève, in november 2019, bekroond in de categorie voor dameshorloges. De J12-20 is getest op een waterdichtheid van 20 ATM of 200 meter.

Foto25-07-2020133244.jpg
foto3.jpg

DE 20 SYMBOLEN VAN HET MODEHUIS

De J12-20 is een prachtige weerspiegeling van de 20 historische symbolen van het Modehuis CHANEL. Een grafische illustratie die bestaat uit onder andere camelia’s, parels, het parfum N°5, diamanten, leeuwen, handtassen en nog veel meer. Elke verwijzing is levend en belichaamt de geest van Gabrielle Chanel: haar passie, haar durf, altijd in beweging en haar tijd vooruit.

PARELS

Een essentiel onderdeel van de CHANEL garderobe, zacht en delicaat.

MALTEZER KRUIS

Een architecturaal motief diepgeworteld in de Mediterraanse cultuur, dat op vele creaties van CHANEL te zien is.

TARWE

Een duurzaam symbool van wedergeboorte, overvloed en welvaart voor Gabrielle Chanel.

JAS

Minimalistisch, rechte pasvormen en soepel: de persoonlijke visie van Gabrielle Chanel in 1954 op hoe een vrouwenjas er zou moeten uitzien. 

TWEEKLEURIGE SCHOEN

Deze grote CHANEL klassieker werd ontworpen om het been te verlengen, de voet te verkorten en was veelzijdig genoeg om overal bij te passen.

2.55 HANDBAG

Het symbool van de Franse luxe en een icoon sinds 1955, herkenbaar aan d eketting als schoudderriem. De 2.55 is er in meerdere kleuren en maten en staat symbool voor de bewegingsvrijheid van de vrouw.

N°5

De essentie van vrouwelijkheid en tevens het geluksgetal van Gabrielle Chanel’s. Een bijzonder en intens parfum voor vrouwen, een van ’s werelds best verkochte parfums.

LIPPENSTIFT

Genoemd naar Coco zelf, de lippenstift van Chanel is altijd al een must-have geweest in het leven van Gabrielle.

GABRIELLE

Gabrielle Chanel: een stijlicoon en fascinerend personage dat de modewereld veranderd heeft met haar revolutionaire ideeën en creaties.

DIAMANT

Gabrielle Chanel koos de diamant om haar creaties te vergroten. Als eerbetoon werden 12 diamanten op de wijzerplaat van de J12-20 edities gezet. Een verwijzing naar Gabrielle’s liefde voor de steen der stenen.

STER

Een eindeloze inspiratiebron voor Gabrielle Chanel, zichtbaar op tal van haar creaties.
“I wanted to shower women in constellations” (Gabrielle Chanel)

CAMELLIA

Een bloem zonder geur, delicaat, puur en wit: dé bloem van Chanel. Een van de belangrijkste symbolen van het Modehuis CHANEL.

LEEUW

Een symbool van macht, een embleem van kracht en tevens het sterrenbeeld van Gabrielle Chanel. Een smbool waar Chanel eindeloos mee speelt in sieraden.

PREMIERE

Geïnspireerd op de achthoekige vorm van de Place Vendôme, koos CHANEL ervoor om de lijnen van de achthoek uit te vergroten in haar creaties.

MADEMOISELLE LOCK

Het draaislotsysteem van de legendarische 2.55 handtas.

STRIK

Het voor de hand liggende accessoire voor de ultra-vrouwelijke garderobe van elke vrouw. Klein, groot, discreet of indrukwekkend, ze bestaan in allerlei vormen en kleuren.

KNOOPJE

Een sterk creatief statement bij de vele modecreaties van CHANEL en tevens een eindeloze inspiratiebron voor het Huis.

SCHAAR / NAAISET / VINGERHOEDJE

Een duidelijke verwijzing naar de modewereld en het onberispelijke werk van Chanel. De schaar, naaigaren, naald en vingerhoed zijn onlosmakelijk verbonden met Chanel’s kunstwerk.

DARE TO FALL FOR CHANEL

Klaar voor een nieuwe uitdaging in je leven? We maken graag tijd en ruimte voor je vrij zodat je in een ongewongen sfeer de Chanel J12-20 collectie kan komen ontdekken, passen en ervaren.