1

CHANEL Première Édition Originale

Sinds zijn introductie in 1987 is het Première-horloge een stralende ster binnen het universem van de CHANEL-horlogerie. 35 jaar na het originele ontwerp verschijnt de Première in een nieuw jasje met een tijdloze aantrekkingskracht. Als een nieuw icoon van horlogevakmanschap, ontworpen om de tand des tijds te doorstaan, lanceert CHANEL de ‘PREMIÈRE ÉDITION ORIGINALE’. Voor dit iconische horloge heeft CHANEL niemand minder dan actrice en CHANEL-ambassadrice Lily-Rose Depp gekozen als muze.

DE GEEST VAN DE CHANEL HORLOGERIE

Het allereerste horloge-ontwerp van CHANEL, het Première horloge, zag in 1987 het levenslicht dankzij het visionaire werk van Jacques Helleu, artistiek directeur van CHANEL. Een opmerkelijk man die zich vanaf zijn achttiende levensjaar aan CHANEL heeft toegewijd en hard gestreden heeft om een sterk en uniek ontwerp te creëren dat niet alleen een eenmalige collectie zou worden, maar een eeuwige referentie. Missie geslaagd, zo blijkt. De Première was niet enkel een horloge, maar ook de eerste bladzijde in CHANEL's horlogegeschiedenis. Het ademt dan ook de codes en het DNA van CHANEL en staat symbool voor stijl.

De Première is veel meer dan een horloge, het is een symbool van stijl.

chanel_ho2023_hs1_0008_rgb1-HD.jpg

EEN ODE AAN DE VRIJHEID VAN DE VROUW

Het Première horloge onderscheidde zich door te breken met traditionele mannelijke codes, en juist de oneindige vrouwelijkheid te omarmen. Voor het eerst was een horloge voor vrouwen geen afgeleide van een mannenhorloge, maar een elegante, gedurfde creatie die helemaal aan de vrouw was gewijd. Sinds 1987 leeft de geest van de Première voort als een ode aan de vrijheid van elke vrouw die in het heden leeft en het moment waardeert.

chanel_ho2023_hs1_0006_rgb2-HD.jpg
chanel_ho2023_hs1_0005_rgb1-HD.jpg

EEN ICONISCH MODEL

Geïnspireerd door de codes van het Huis, doet deze creatie met zijn achthoekige vorm denken aan het dopje van het N°5 parfumflesje en aan het ontwerp van de Place Vendôme in Parijs. Het is een symbool van architectonische perfectie en tijdloosheid waarin de vrouwelijkheid van het horloge tot uitdrukking komt. 

Het originele horlogebandje waarin zwart leer is verwerkt – net zoals bij de ketting van de iconische gevlochten CHANEL handtassen – wordt opnieuw uitgebracht in schakelvorm met in elkaar vervlochten zwarte en gouden schakels. Hij wordt gekenmerkt door zijn soepelheid waardoor hij zeer comfortabel is om te dragen.

chanelpremiereproduct.jpg

ZWART EN GOUD

De PREMIÈRE ÉDITION ORIGINALE verenigt 2 kleuren die het Huis dierbaar zijn: zwart en goud. Goud staat voor Gabrielle Chanel’s liefde voor alles wat schittert: Barokke en Byzantijnse schatten en Venetiaanse objecten terwijl het zwart de essentie benadrukt. 

De zwartgelakte wijzerplaat symboliseert een expressie van verfijnd en zacht design en weerspiegelt de spontaniteit van een dagelijks avontuur dat zich uitstrekt van dag tot nacht. Een horloge dat jou dag en nacht aanstuurt om van het leven te genieten. Net zoals een CHANEL-handtas, waarmee je in iedere situatie en op elk moment een statement mee kan maken. Dat is de essentie van een CHANEL-stuk: alle ogen zijn op jou gericht.

Ontdek de CHANEL PREMIÈRE ÉDITION ORIGINALE bij Juweliers Casteur

Het dragen van een CHANEL-horloge is zoveel meer dan alleen het bijhouden van de tijd. Het is een krachtig statement, een manier om uiting te geven aan je stijl en persoonlijkheid. Bij Juweliers Casteur vinden we het dan ook heel belangrijk dat een horloge een bevestiging is van wie je bent. Voor welk horloge je ook gaat, een CHANEL horloge draag je met trots, als een verlengstuk van jezelf.