1

Longines Spirit Zulu Time

Doorheen de jaren heeft het Zwitsere horlogemerk Longines een sterke band opgebouwd met de luchtvaartwereld. De nieuwe Spirit Zulu Time collectie presenteert horloges die getuigen van de rijke geschiedenis van het merk en hun blijvende relatie met avonturiers over de hele wereld. Met meerdere tijdzones is dit uurwerk een voortzetting van Longines’ precisie-instrumenten, gedragen door ’s werelds grootste pioniers tijdens hun legendarische heldendaden.

De naam en het ontwerp zijn beide geïnspireerd op het eerste Longines horloge met twee tijdzones dat in 1925 vervaardigd werd. Op de wijzerplaat van dit model was de Zulu-vlag afgebeeld, een verwijzing naar de letter “Z” (Zulu Time) die de universele tijdnotatie aanduidt voor piloten en het leger.

Voor moderne pioniers

De Longines Spirit Zulu Time is een eerbetoon aan het rijke verleden van het merk waar geschiedenis en innovatie samensmelten door de traditionele vliegenierslook een moderne uitstraling te geven en gebruik te maken van geavanceerde technieken. Zo produceerde Longines exclusief voor deze uitgave een nieuw kaliber met een siliconen balansveer dat de tijdzoneweergave aandrijft. Een vooruitstrevende technologie die het mogelijk maakt om uurwijzer en GMT-indicator helemaal afzonderlijk van elkaar in te kunnen stellen en aan te passen. Extra tijdzones kunnen worden afgelezen met behulp van een 24-uurswijzer en een bidirectionele draaibare lunette die eveneens is opgedeeld in 24 uur.

De Longines Spirit Zulu Time is COCS-gecertificeerd en heeft een gangreserve van maar liefst 72 uur. Net zoals de vorige modellen van Longines is ook het nieuwe model voorzien van vijf sterren die op de wijzerplaat zijn gestempeld. Dankzij de oversized schroefkroon en de volledige achterkant van de kast die met 6 schroeven wordt vastgezet, is de waterbestendigheid van deze Spirit 100 meter.

L3.812.4.93.6.jpg
L3.812.4.63.6soldat.jpg
L3.812.4.53.2soldat.jpg

Optimale mix van functionaliteit en luxueuze esthethiek

De Longines Spirit Zulu Time valt op door zijn nauwkeurig afgewerkte design en verschillende details, of die nu glimmend, mat, gepolijst of in reliëf zijn.  Het datumvenster bevindt zich op 6 uur en alle wijzers en cijfers zijn gecoat met Super-LumiNova® waardoor het mogelijk is de tijd onder alle omstandigheden af te lezen. Verder is deze Spirit verkrijgbaar met een matzwarte, gezandstraalde antraciete of gezonnestraalde blauwe wijzerplaat.  

Deze nieuwe serie wordt gepresenteerd op een 42 mm stalen kast met ofwel een verwisselbare roestvrijstalen polsband of een verwisselbare bruine, beige of blauwe lederen polsband. Alle polsbanden zijn voorzien van een vouwsluiting met een nieuw verstelsysteem dat heel fijn kan worden afgesteld voor maximaal comfort en een perfecte pasvorm.

 
LonginesSpiritZulutime3.jpgLonginesSpiritZulutime1.jpgLonginesSpiritZulutime1.jpg

Verkrijgbaar bij Juweliers Casteur in Waregem

De Longines Spirit Zulu Time vormt de verbinding tussen geschiedenis en innovatie en is een stukje geschiedenis rond je pols. Kom deze collectie ontdekken, passen en ervaren in onze winkel in Waregem. We maken graag tijd en ruimte voor je vrij.