1

Longines Ultra Chron Diver

Al sinds 1914 is Longines verantwoordelijk voor de tijdwaarneming van ontelbare sportwedstrijden dankzij zijn hoogfrequente meetapparatuur. Longines heeft vervolgens de hoogfrequentie techniek zodanig aangepast om ze in haar horloges te integreren en zo haar knowhow aan een breder publiek aan te bieden. In 1968 had de Ultra Chron Diver al records gebroken op het gebied van precisie met de lancering van het eerste duikhorloge dat was uitgerust met een hoogfrequent uurwerk.

Geïnspireerd door de originele Longines Ultra-Chron Diver uit 1968, weerspiegelt de nieuwe Longines Ultra-Chron het iconische design en de professionele duikfuncties van zijn voorganger, aangepast aan de huidige behoeften van echte uurwerk- en duikliefhebbers.

De Ultra-Chron zal ook nieuwe liefhebbers aantrekken die blij zullen zijn een stukje horlogegeschiedenis om hun pols te dragen.

Longinesultrachrondiver1.png
Longinesultrachrondiver2.png

Ultra-Chron Diver: het resultaat van meer dan 100 jaar geschiedenis

De Longines Ultra-Chron Diver is direct herkenbaar zijn aan 43 mm stalen kast, een opvallende zwart gekorrelde wijzerplaat voorzien van witte minutenrails met afwisselend met Super-LumiNova® gecoate batons en gerhodineerde appliques en een kussenvormige behuizing, een trend de in de jaren 1960 een comeback maakte. Het horloge beschikt over een unidirectionele zwarte lunette van helder saffierglas met een rode duikschaal, geaccentueerd door lichtgevende cijfers en een klassieke driehoekige 12-uursmarkering.

Verder zien we op de wijzerplaat een opvallende rode minutenwijzer, die net als de uurwijzer gecoat is met Super-LumiNova® voor een optimale leesbaarheid. Het originele Ultra-Chron logo vinden we zowel terug op de wijzerplaat als op de geschroefde kastachterkant. Tot slot biedt deze Ultra-Chron een waterbestendigheid tot 300 meter. De Longines Ultra-Chron is beschikbaar met een stalen of lederen polsband, en wordt geleverd in een speciale presentatiedoos met een zwarte NATO-band die gemaakt is van gerecycled materiaal.

L2.836.4.52.9WSA3.jpg
L2.836.4.52.6WSA3.jpg

Hoogfrequent automatisch kaliber L836.6

Het hart van deze Ultra-Chron Diver wordt aangedreven door het nieuwe automatische uurwerk L836.6, een in-house geproduceerd uurwerk met hoge frequentie. Een horloge wordt als 'hoge frequentie' aangeduid wanneer het is voorzien van een uurwerk waarvan de balansveer 36.000 keer per uur oscilleert (10 trillingen per seconde). Ondanks deze hoge oscillatiesnelheid, behoudt het uurwerk een solide gangreserve van 53 uur! 

De nauwkeurigheid van de Longines Ultra-Chron wordt gegarandeerd door zijn certificering als “ultra-chronometer” door Timelab, een onafhankelijk testlaboratorium in Genève. De ultrasnelle bewegingen verminderen de storende effecten van schokken of veranderingen in de positie van het uurwerk, waardoor de precisie op het hoogste niveau wordt geoptimaliseerd.

De wedergeboorte van een icoon...