1

OMEGA SEAMASTER 75 JAAR

OMEGA viert het 75-jarig bestaan van het iconische Seamaster horloge met een nieuwe Seamaster collectie. Deze collectie bestaat uit 7 iconische modellen (in totaal elf horloges) met schitterende wijzerplaten in het frisse Summer Blue kleur, als eerbetoon aan de waterbestendigheid van de Seamaster. Met deze nieuwe collectie viert OMEGA het icoon dat de Seamaster is geworden, met opvallende wijzerplaten die doen denken aan een perfecte dag op een oneindige zee.

OMEGA’s Summer blue wijzerplaten

De zeven iconische modellen hebben elk een evolutie doorgemaakt van het ontwerpen van een elegant design tot het integreren van hoogwaardige duiktechnologie. Ondanks dat het allemaal andere modellen zijn, hebben ze toch één ding met elkaar gemeen: alle horloges hebben een nieuwe wijzerplaat in OMEGA’s stralende kleur Summer Blue. Deze kleur wordt gebruikt om de waterbestendigheid van elke Seamaster weer te geven waardoor in één oogopslag de dieptefrequentie kan worden afgelezen: hoe donkerder de wijzerplaat, hoe waterbestendiger het horloge. Zo vertegenwoordigt de Aqua Terra het zonovergoten wateroppervlak, terwijl de Ultra Deep symbool staat voor de duistere diepten van de oceaan.

OmegaSeamaster75jaar.png

De geschiedenis van de Seamaster

De geschiedenis van de Seamaster gaat terug tot 1932, toen OMEGA de "Marine" lanceerde, 's werelds eerste commerciële duikhorloge voor civiele duikers.

Dit ingenieuze uurwerk werd -met succes- getest op 73 meter onder het oppervlak van het Meer van Genève en bleek ook waterbestendig tot een diepte van maar liefst 135 meter.  Deze imponerende start legde de basis voor OMEGA's vooruitgang in onderwaterontwerp.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog leverde OMEGA meer dan 110.000 horloges aan het Britse ministerie van Defensie, wat leidde tot vooruitgang in waterbestendigheid en robuustheid. De nieuwe collectie horloges, uitgebracht ter ere van het 75-jarig jubileum van de Seamaster-lijn, belichaamt een rijke geschiedenis van innovatie, ontdekking en onderwaterprestaties. OMEGA's voortdurende betrokkenheid bij de oceanen en haar toewijding aan kwaliteit blijven centraal staan in deze bijzondere horloges.

OMEGA_220.10.38.20.03.004_SEA_AT_case-back.jpgunnamed-8-scaled.jpgunnamed-8-scaled.jpg

Een speciale achterkant ter ere van het jubileum

In de jaren vijftig wilde OMEGA een symbool ontwerpen dat representatief was voor de hele Seamaster-collectie. Het moest het maritieme erfgoed, de verfijnde stijl en het robuuste karakter van de collectie uitstralen. Ontwerper Jean-Pierre Borle vond de inspiratie hiervoor tijdens een reis naar Venetië: de gebeeldhouwde afbeeldingen van het zeepaardje van Neptunus aan weerszijden van de wereldberoemde gondels van de stad.

Elk horloge uit deze anniversary collectie heeft een kast met een speciale achterkant ter ere van het jubileum. Het Seamaster-logo en een gravure van Poseidon die een drietand vasthoudt en getrokken wordt door twee zeepaardjes: OMEGA 's origineel uit 1956 plus het huidige ontwerp van het merk.

Aqua Terra: stijlvol en zeewaardig

De OMEGA Seamaster Aqua Terra, gelanceerd in 2002, vertoont een ingetogen design dat doet denken aan de strakke lijnen van de oorspronkelijke Seamaster 300 uit 1957. Doorheen de jaren heeft OMEGA verschillende maritieme elementen in het ontwerp verwerkt die geïnspireerd zijn op de oceaan, zoals indexen in de vorm van een zeilbootromp en wijzerplaten van teakhout die luxueuze jachtdekken oproepen.

De Aqua Terra-collectie van OMEGA bevat nu drie nieuwe modellen. Het 38 mm model, aangedreven door OMEGA's Co-Axial Master Chronometer 8800, kenmerkt zich door zijn indexen in de vorm van een zeilbootromp en een gepolijste en geborstelde horlogeband met afgeronde schakels. Het 41 mm model, aangedreven door OMEGA's Co-Axial Master Chronometer 8900, biedt dragers de keuze tussen een bijpassende stalen horlogeband of een blauwe rubberen horlogeband.

Alle Aqua Terra-horloges hebben een nieuwe zongeborstelde wijzerplaat in Summer Blue, gelakt met een kleurverloop dat de waterbestendigheid van 150 meter weerspiegelt. Om het kleurenschema aan te vullen, heeft OMEGA de gerhodineerde wijzers, verzonken indexen en open cijfers gevuld met het unieke lichtblauwe Super-LumiNova.

De OMEGA Seamaster Aqua Terra is een verfijnde en zeewaardige keuze voor horlogeliefhebbers met een passie voor zowel stijl als prestaties.