1

OMEGA Seamaster 75 jaar

OMEGA viert het 75-jarig bestaan van het iconische Seamaster horloge met een nieuwe Seamaster collectie. Deze collectie bestaat uit 7 iconische modellen (in totaal elf horloges) met schitterende wijzerplaten in ICE BLUE, als eerbetoon aan de waterbestendigheid van de Seamaster. Met deze nieuwe collectie viert OMEGA het icoon dat de Seamaster is geworden, met opvallende wijzerplaten die doen denken aan een perfecte dag op een oneindige zee.

OMEGA’s Ice Blue wijzerplaten

De zeven iconische modellen hebben elk een evolutie doorgemaakt van het ontwerpen van een elegant design tot het integreren van hoogwaardige duiktechnologie. Ondanks dat het allemaal andere modellen zijn, hebben ze toch één ding met elkaar gemeen: alle horloges hebben een nieuwe wijzerplaat in OMEGA’s stralende kleur Ice Blue. Deze kleur wordt gebruikt om de waterbestendigheid van elke Seamaster weer te geven waardoor in één oogopslag de dieptefrequentie kan worden afgelezen: hoe donkerder de wijzerplaat, hoe waterbestendiger het horloge. Zo vertegenwoordigt de Aqua Terra het zonovergoten wateroppervlak, terwijl de Ultra Deep symbool staat voor de duistere diepten van de oceaan.

OmegaSeamaster75jaar.png

De geschiedenis van de Seamaster

De geschiedenis van de Seamaster gaat terug tot 1932, toen OMEGA de "Marine" lanceerde, 's werelds eerste commerciële duikhorloge voor civiele duikers.

Dit ingenieuze uurwerk werd -met succes- getest op 73 meter onder het oppervlak van het Meer van Genève en bleek ook waterbestendig tot een diepte van maar liefst 135 meter.  Deze imponerende start legde de basis voor OMEGA's vooruitgang in onderwaterontwerp.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog leverde OMEGA meer dan 110.000 horloges aan het Britse ministerie van Defensie, wat leidde tot vooruitgang in waterbestendigheid en robuustheid. De nieuwe collectie horloges, uitgebracht ter ere van het 75-jarig jubileum van de Seamaster-lijn, belichaamt een rijke geschiedenis van innovatie, ontdekking en onderwaterprestaties. OMEGA's voortdurende betrokkenheid bij de oceanen en haar toewijding aan kwaliteit blijven centraal staan in deze bijzondere horloges.

OMEGA_220.10.38.20.03.004_SEA_AT_case-back.jpgOMEGA_227.32.55.21.03.001_SEA_PLO_back.jpgOMEGA_227.32.55.21.03.001_SEA_PLO_back.jpg

Een speciale achterkant ter ere van het jubileum

In de jaren vijftig wilde OMEGA een symbool ontwerpen dat representatief was voor de hele Seamaster-collectie. Het moest het maritieme erfgoed, de verfijnde stijl en het robuuste karakter van de collectie uitstralen. Ontwerper Jean-Pierre Borle vond de inspiratie hiervoor tijdens een reis naar Venetië: de gebeeldhouwde afbeeldingen van het zeepaardje van Neptunus aan weerszijden van de wereldberoemde gondels van de stad.

Elk horloge uit deze anniversary collectie heeft een kast met een speciale achterkant ter ere van het jubileum. Het Seamaster-logo en een gravure van Poseidon die een drietand vasthoudt en getrokken wordt door twee zeepaardjes: OMEGA 's origineel uit 1956 plus het huidige ontwerp van het merk.

Aqua Terra: stijlvol en zeewaardig

De OMEGA Seamaster Aqua Terra, gelanceerd in 2002, vertoont een ingetogen design dat doet denken aan de strakke lijnen van de oorspronkelijke Seamaster 300 uit 1957. Doorheen de jaren heeft OMEGA verschillende maritieme elementen in het ontwerp verwerkt die geïnspireerd zijn op de oceaan, zoals indexen in de vorm van een zeilbootromp en wijzerplaten van teakhout die luxueuze jachtdekken oproepen.

De Aqua Terra-collectie van OMEGA bevat nu drie nieuwe modellen. Het 38 mm model, aangedreven door OMEGA's Co-Axial Master Chronometer 8800, kenmerkt zich door zijn indexen in de vorm van een zeilbootromp en een gepolijste en geborstelde horlogeband met afgeronde schakels. Het 41 mm model, aangedreven door OMEGA's Co-Axial Master Chronometer 8900, biedt dragers de keuze tussen een bijpassende stalen horlogeband of een blauwe rubberen horlogeband.

Alle Aqua Terra-horloges hebben een nieuwe zongeborstelde wijzerplaat in Ice Blue, gelakt met een kleurverloop dat de waterbestendigheid van 150 meter weerspiegelt. Om het kleurenschema aan te vullen, heeft OMEGA de gerhodineerde wijzers, verzonken indexen en open cijfers gevuld met het unieke lichtblauwe Super-LumiNova.

De OMEGA Seamaster Aqua Terra is een verfijnde en zeewaardige keuze voor horlogeliefhebbers met een passie voor zowel stijl als prestaties.

OMEGA_220.12.41.21.03.008_SEA_AT_duo-visual_kl.jpg
OMEGA_220.10.38.20.03.004_SEA_AT_wristshot-woman.jpg

Aqua Terra Worldtimer: een wijzerplaat die is ontworpen om te inspireren

De OMEGA Seamaster Aqua Terra Worldtimer is een horloge dat de wereld aan je pols brengt. Slechts twee jaar na de lancering in 2017 heeft OMEGA geavanceerde lasertechnologie toegepast om wijzerplaten te maken met een unieke textuur en kleur. In het hart van de wijzerplaat schittert een prachtige kaart van de aarde, gezien van boven de Noordpool.

Met zijn dag- en nachtaanduidingen, samen met de namen van bekende wereldsteden rond de wijzerplaat is deze Aqua Terra Worldtimer de ultieme metgezel voor globetrotters. De 43 mm Aqua Terra Worldtimer is gebouwd met precisie en is uitgerust om de tijd aan te geven in een onderwaterwereld tot 150 meter diepte. De drijvende kracht is OMEGA 's Co-Axial Master Chronometer 8900. Met de OMEGA Seamaster Aqua Terra Worldtimer reis je de wereld rond, terwijl je stijl en technologie combineert in een enkel horloge.

OMEGA_220.10.43.22.03.002_SEA_WT_dial_kl.jpg

Seamaster 300: de zeewaardige professional

OMEGA introduceerde de Seamaster 300 voor het eerst in 1957 als onderdeel van OMEGA’s ‘professionele’ trilogie (samen met de Speedmaster en Railmaster) en luidde een nieuw tijdperk van onderwaterontdekking in. De originele Seamaster 300 had een zeer duidelijke en leesbare wijzerplaat en een uitzonderlijke waterbestendigheid. Meer dan 60 jaar later is de Seamaster 300 volledig geüpgraded met een verbeterd ontwerp dat klaar is voor een nieuwe generatie avonturiers. De nieuwe versie zet zijn erfenis voort met OMEGA's Co-Axial Master Chronometer kaliber 8912, gecertificeerd op het hoogste niveau van de branche door het Zwitserse Federale Instituut voor Metrologie (METAS).

Deze 41 mm OMEGA Seamaster 300 combineert een verfijnd ontwerp met indrukwekkende prestatiecapaciteiten, waardoor het een veelzijdig horloge is dat zowel onder water als boven water opvalt. De gelakte wijzerplaat in de opvallende kleur Ice Blue benadrukt zijn diepe waterbestendigheid van maar liefst 300 meter, ideaal dus voor duikliefhebbers. In overeenstemming met de kleurcode heeft OMEGA de gerhodineerde wijzers, verzonken indexen en open cijfers gevuld met een unieke lichtblauwe Super-LumiNova.

OMEGA_234.30.41.21.03.002_SEA_300_close-up-bracelet.jpg
slider1.jpg

Diver 300M - een waar oceaanicoon

De OMEGA Seamaster Diver 300M, oorspronkelijk uitgebracht in 1993, biedt diepzeeavonturiers een stijlvolle manier om de tijd onder water bij te houden. Dit duikhorloge is voorzien van kenmerkende elementen zoals een duikschaal, skeletwijzers, extra verhoogde indexen en een heliumventiel. 

Deze 42 mm Seamaster Diver 300M is vervaardigd uit roestvrij staal en is verkrijgbaar met zowel een bijpassende stalen horlogeband als een blauwe rubberen horlogeband. De keramische wijzerplaat heeft een golfpatroon in de opvallende kleur Ice Blue, wat de waterbestendigheid van het horloge weerspiegelt. De wijzerplaat bevat gerhodineerde skeletwijzers en verhoogde indexen die gevuld zijn met het unieke lichtblauwe Super-LumiNova, waardoor het horloge zelfs in donkere omgevingen goed afleesbaar is.

De OMEGA Seamaster Diver 300M wordt aangedreven door OMEGA’s Co-Axial Master Chronometer 8800, wat zorgt voor betrouwbaarheid en precisie, zelfs onder extreme omstandigheden. Een waardevolle aanvulling aan de klassieke duikhorlogecollectie van OMEGA als je het ons vraagt!

Planet Ocean 600M – Wat de naam al doet vermoeden

De OMEGA Planet Ocean 600M ontleent zijn vormgeving aan de Seamaster 300 en werd voor het eerst gelanceerd in 2005 met een opvallende oranje lunette en het kenmerkende heliumventiel. Wat dit horloge zo bijzonder maakte, was de introductie van OMEGA's befaamde Co-Axial Escapement dat voor het eerst werd toegepast in de Calibre 2500.

Voor liefhebbers van hoogwaardige duiktechnologie is de OMEGA Seamaster Planet Ocean 600M de ideale keuze. Zoals de naam al aangeeft, voelt dit uurwerk zich thuis in de diepten van de oceaan en presteert het uitstekend tot een indrukwekkende diepte van 600 meter. Aangedreven door OMEGA's Co-Axial Master Chronometer 8900, heeft dit 39,5 mm een stalen kast met een bijpassende stalen horlogeband. De keramische wijzerplaat in Ice Blue wordt omringd door een blauwe keramische lunette met een lichtblauwe duikschaal. De blauwe wijzers en indexen op de wijzerplaat zijn gevuld met het unieke lichtblauwe Super-LumiNova, wat zorgt voor een uitstekende zichtbaarheid, zelfs onder water. 

Kortom, de OMEGA Planet Ocean 600M combineert stijl en functionaliteit en is een eerbetoon aan alles wat met water te maken heeft, van duiken tot de maritieme wereld.

omegaseamasterplanetoceansummerblue2kopie.jpg

Ploprof – Het meest opvallende duikhorloge ter wereld

De unieke Seamaster Professional 600, beter bekend als de "Ploprof" (afgeleid van PLOngeur PROfessionnel – Frans voor "professionele duiker”) is bestand tegen de meest verpletterende druk van de oceaan en is een van de meest robuuste en innovatieve polshorloges voor duikers ooit gemaakt.

OMEGA’s baanbrekende methode om het kristal te bevestigen aan de sterke monobloc-kast, maakte een heliumventiel overbodig. In de beginjaren van de Ploprof vertrouwden zowel de beroemde Franse oceanograaf Jacques Cousteau als het bedrijf Comex (dat gespecialiseerd is in de onderwaterwereld) op het horloge tijdens hun diepzee-experimenten.

Deze Ploprof uit 2023, uitgevoerd in een O-MEGASTEEL legering met een zongeborstelde Ice Blue wijzerplaat, weerspiegelt zijn indrukwekkende waterbestendigheid van 1.200 meter en ontleent zijn ontwerp aan het oorspronkelijke model dat OMEGA in 1971 op de markt bracht. De bezelring is een saffierkristal, en weerspiegelt het chemisch versterkte monolithische kristal dat in voorgaande versies werd gebruikt. Dit transparante kristal, dat aan de achterkant blauw is gelakt, onthult de lichtblauwe duikschaal eronder. De iconische monobloc kast bevat de beroemde ingeschroefde kroon en de karakteristieke veiligheidsknop op 2 uur, die op deze editie is voorzien van een ring in blauw keramiek. Een blauwe rubberen band met gaatjes maakt de jaren '70 look compleet. Het hardwerkende kaliber is OMEGA's Co-Axial Master Chronometer 8912.

04-Omega-Seamaster-75th-niversary2.jpg
04-Omega-Seamaster-75th-Anniversary1.jpg

Planet Ocean Ultra Deep – een eerbetoon aan onze wereldrecordduik

In 2019 schreven de allereerste Planet Ocean Ultra Deep-horloges geschiedenis toen ze tijdens een saturatieduik de diepste plek op aarde wisten te bereiken: de bodem van de Marianentrog. Na deze baanbrekende wereldrecordduik wist OMEGA deze technologie om te zetten in haar revolutionaire 6.000 meter collectie voor het grote publiek. Dit horloge onderging intensieve tests in echte oceaanomstandigheden en heeft een diepteclassificatie tot maar liefst 6.000 meter.

Dit 45,5 mm model heeft een kast met een horlogeband vervaardigd uit de robuuste O-MEGASTEEL legering, een superieur materiaal dat een uitzonderlijke weerstand tegen corrosie biedt wat de levensduur ten goede komt. De unieke wijzerplaat is een eerbetoon aan de mysteries van de diepzee. De gelakte afwerking, gecreëerd door een "zee van lak" over de wijzerplaat te laten stromen, biedt een prachtig gevoel van diepte.

De wijzerplaat heeft daarnaast ook nog een leuk extraatje: wanneer deze wordt belicht met UV-licht, verschijnt de tekst "OMEGA WAS HERE." Deze tekst is een knipoog naar de wereldrecordduik van 10.935 meter en de Challenger Diepte, het diepste punt in de Marianentrog. Het hart van deze Seamaster Planet Ocean Ultra Deep wordt aangedreven door het OMEGA Co-Axial Master Chronometer kaliber 8912.