1

OMEGA Speedmaster '57

Al meer dan een halve eeuw is de OMEGA Speedmaster getuige geweest van historische gebeurtenissen die de grenzen van fysiek uithoudingsvermogen en menselijke moed hebben getest, waaronder de eerste bemande maanlanding in juli 1969 en elke maanmissie sindsdien. De Speedmaster werd daarmee het allereerste polshorloge op de maan.

Lang voordat de Speedmaster de maan bereikte, werd het originele model uit 1957 speciaal ontworpen om autoraceteams en technici op het circuit te ondersteunen. De chronograaf en geïntegreerde tachymeter waren destijds een echte primeur in de horlogewereld. Na de lancering van de huidige versie van de beroemde Speedmaster ’57 in 2013, maakt OMEGA dit jaar een opvallende terugkeer met een grondige Master Chronometer upgrade, een slanker profiel en acht 40,5 mm roestvrijstalen modellen in gedurfde nieuwe kleuren.
12.jpg
23.jpg

De OMEGA Speedmaster ’57: slanker, gedurfde kleuren en een gloednieuwe chronograaf

De nieuwe 40,5 mm collectie bestaat uit 8 modellen, uitgevoerd in roestvrij staal en een gedurfd nieuw kleurenpalet. Zo is de wijzerplaat verkrijgbaar in het archetypische zwart en blauw of in een opvallende bordeauxrode tint of donkergroen.

Een wel zeer belangrijke vernieuwing is het gebruik van een gloednieuwe manueel opwindbare chronograaf: het OMEGA kaliber 9906. Het nieuwe gangwerk is gecertificeerd als Co-Axial Master Chronometer door METAS en is goed voor een gangreserve van 60 uur. Alle OMEGA horloges worden geleverd met een garantie van 5 jaar.

 

Verder zien we dat het vintage ontwerp van de kast teruggaat naar het ontwerp van de originele OMEGA CK 2915: ‘brede pijl’ wijzers, verzonken uurmarkeringen op de wijzerplaat en dezelfde tint vintage gekleurde Super-LumiNova. De groene, bordeauxrode en blauwe wijzerplaten zijn bewerkt met wit Super-LumiNova dat groen oplicht in het donker.

Tot slot heeft OMEGA ervoor gekozen om de huidige versie te voorzien van een eigentijdse platte schakelarmband in combinatie met OMEGA’s micro-verstelbare sluiting die vorig jaar debuteerde op de Speedmaster Cronoscope en waarmee je de polsband tot 2,3 mm kan uitzetten.

img-SP57-right-video.jpg
34.jpg

Kom de nieuwe Speedmaster ’57 collectie ontdekken, passen en ervaren in onze winkel. Ons team maakt graag tijd en ruimte voor je vrij.