1

De nieuwe OMEGA Speedmaster Moonwatch met een wit gelakte wijzerplaat

Al meer dan een halve eeuw staat de Omega Speedmaster Moonwatch bekend als een van de meest iconische chronografen ter wereld. Niet alleen was de Speedmaster het allereerste polshorloge ooit dat op de maan werd gedragen, het was ook hét uurwerk dat elke maanmissie sindsdien heeft meegemaakt. Vandaag lanceert OMEGA de nieuwste aanwinst van de Moonwatch-familie met een witgelakte wijzerplaat. Het model werd eind vorig jaar al gespot om de pols van OMEGA-ambassadeur en 007-agent Daniel Craig, tijdens de Planet Omega tentoonstelling in New York. Nu wordt het ontwerp eindelijk officieel onthuld en is het binnenkort verkrijgbaar voor alle Moonwatch-liefhebbers.
IMG_8484-cut-1237-1023-0-39.jpg

Hoe verrassend en vernieuwend wit kan zijn

De meest opvallende eigenschap van deze Moonwatch is de strak gelakte witte wijzerplaat. Terwijl de oorspronkelijke Speedmaster uit 1957 net iconisch werd met een zwarte wijzerplaat en witte details, blijft het doel van de nieuwe Speedmaster Moonwatch net hetzelfde: een high-end chronograaf met een gemakkelijk afleesbaar display en een uitstekende leesbaarheid. Om de wijzerplaat helemaal af te maken, krijgt de wijzerplaat van deze nieuwe Speedmaster ook nog zwarte details, een rood Speedmaster-logo en een glanzende lakafwerking.

OMEGA_310.30.42.50.04.001_AMB_5.jpg
3.OMEGA_310.30.42.50.04.001.jpg

Een eeuwige connectie met de ruimte

Met de lancering van de nieuwe OMEGA Speedmaster Moonwatch met witte wijzerplaat eert OMEGA niet alleen de rijke geschiedenis van de Moonwatch, maar versterkt het ook de onlosmakelijke band met de ruimte. Voor horlogeliefhebbers en ruimte-enthousiastelingen is deze editie een absolute must-have, een ware ode aan de spannende ontdekkingsreis tussen aarde en ruimte.

De belangrijkste inspiratie voor deze nieuwe look zijn de witte en zwarte kleuren van ruimtepakken die astronauten dragen tijdens ruimtewandelingen. Deze authentieke connectie is geen toeval, aangezien de Speedmaster Moonwatch al sinds jaar en dag het officiële horloge is van de NASA-astronauten. Een ander opmerkelijk detail zijn de rode lijnen die sinds Apollo 13 op ruimtepakken te zien zijn om de rang van de commandant aan te duiden.

omega-space-astronauts.jpg

De details van de nieuwe Speedmaster Moonwatch

Hoewel het nieuwste familielid van de Speedmaster-familie van kleur is veranderd, blijft het een icoon voor horlogeliefhebbers die waarde hechten aan meesterlijke ambacht, historische betekenis en een tijdloos design.

De ‘Daniel Craig’ Moonwatch is voorzien van een 42 mm stalen kast, saffierkristallen glas aan de voor- en achterkant van de kast en een zwarte aluminium lunette waarop het beroemde “Dot over 90” kenmerk te zien is. Het “Dot over Ninety” verwijst specifiek naar de stip boven het cijfer 90 op de tachymeterschaal en helpt bij het nauwkeurig aflezen van de schaal en dan vooral bij het meten van snelheden die hoger zijn dan negentig eenheden per minuut. Een belangrijk detail voor de Speedmaster Moonwatch omdat het aantoont dat het horloge trouw blijft aan het originele ontwerp dat werd gebruikt tijdens de maanmissies van de NASA.

Daarnaast wordt deze nieuwe Speedmaster Moonwatch gepresenteerd op een vintage-geïnspireerde stalen horlogeband met vijf gebogen schakels per rij. Verder is deze Moonwatch ook nog in twee andere versies verkrijgbaar, waaronder een met een zwarte micro-geperforeerde lederen horlogeband met rode en witte stiksels, en een andere versie met een rubberen horlogeband met een reliëfpatroon van het maanoppervlak aan de onderkant.

KV-31030425004001-large.png
4.OMEGA_310.32.42.50.04.002.jpg
OMEGA_310.30.42.50.04.001_AMB_2.jpg
omega-speedmaster-moonwatch-professional-co-axial-master-chronometer-chronograph-42-mm-31030425004001-portrait-6-261de0.png7.OMEGA_310.30.42.50.04.001.jpg7.OMEGA_310.30.42.50.04.001.jpg

OMEGA Co-Axial Master Chronometer kaliber 3861

Het hart van deze Moonwatch wordt aangedreven door OMEGA’s handmatig opwindbare chronograaf, het Co-Axial Master Chronometer kaliber 3861, met een gangreserve van 50u. Het kaliber is Master Chronometer gecertificeerd door het Zwitserse METAS en voldoet daarmee aan de hoogste normen op vlak van precisie, chronometrische prestaties en magnetische bestendigheid in de horlogerie. Net als alle andere OMEGA horloges, wordt ook deze nieuwe Moonwatch geleverd met een garantie van 5 jaar.