1

OMEGA Speedmaster X-33 Marstimer

De makers van het eerste horloge gedragen op de maan maken opnieuw een comeback met een stijlvolle nieuwe Speedmaster, ontworpen om elk moment op aarde en op Mars te meten. De OMEGA Speedmaster X-33 Marstimer is ontwikkeld in samenwerking met de European Space Agency (ESA) en doet zijn naam eer aan.

Unieke 45 mm chronograaf

Deze gloednieuwe unieke 45 mm chronograaf is voorzien van een titanium kast en polsband en kan de uren en tijdzones bijhouden, zowel op onze eigen aardbol als op de mysterieuze rode planeet Mars. De Marstimer van OMEGA werd speciaal ontwikkeld voor wetenschappers en biedt een reeks waardevolle tools voor wie werkt aan ruimteonderzoek.

De Speedmaster X-33 Marstimer heeft een MTC-functie waarmee de datum en tijd van Mars op de nulmeridiaan te volgen is en waarbij rekening gehouden wordt met het feit dat een dag op Mars 39 minuten langer duurt dan een dag op aarde. Daarnaast is het horloge uitgerust met een innovatief zonnekompas om zowel op aarde als op Mars het ware noorden te kunnen vinden. Dragers van deze Speedmaster hebben bovendien toegang tot de vertrouwde functies van de originele Speedmaster Skywalker X33, zoals MET (Mission Elapsed Time), PET (Phase Elapsed Time), wekkers en een oneindige kalender.

OMEGA_318.90.45.79.01.003_Close-up_Crown_lowres.jpg
speedmasterX-3331890457901003foto2.jpg

OMEGA’s Marstimer stijl

Net zoals de andere professionele modellen van OMEGA, doet deze Marstimer zijn werk in stijl. De klassieke zwarte wijzerplaat biedt een contrasterende achtergrond voor de vele analoge en digitale aanduidingen, die nog makkelijker af te lezen zijn door de symbolen voor aarde en Mars die duidelijk laten zien welke functies in gebruik zijn. Geheel in Mars-stijl is de lunette uitgevoerd in een bloedsteenkleurige tint als verwijzing naar de rode stof op de planeet.

Op de achterkant van het horloge zien we het beroemde Speedmaster-opschrift en het zeepaardenlogo van OMEGA in reliëf terug, met daaromheen de woorden SPEEDMASTER X-33 MARSTIMER, ESA TESTED AND QUALIFIED. Deze getuigen van de legitimiteit van het partnerschap en de integriteit van het uurwerk.

OMEGA_318.90.45.79.01.003_Lifestyle_Marstime_lowres.jpg
OMEGA_318.90.45.79.01.003_Close-up_Backcase_lowres.jpg

OMEGA kaliber 5622

Het hart van deze OMEGA Speedmaster X-33 Marstimer wordt aangedreven door het OMEGA kaliber 5622, een uiterst nauwkeurig quartzuurwerk met temperatuurcompensatie dat de vele digitale en analoge functies van het horloge snel en efficiënt verwerkt.

OMEGA_318.90.45.79.01.003_Packaging_lowres.jpg

OMEGA’s nieuwe Speedmaster X-33 Marstimer is nu verkrijgbaar bij Juweliers Casteur

Hoewel een bemande missie naar de rode planeet nog even op zich laat wachten, is OMEGA’s nieuwe Speedmaster X-33 Marstimer nu verkrijgbaar bij Juweliers Casteur. Een must voor professionals, ruimtefans en fanatieke verzamelaars. Dit horloge is stijlvol, fascinerend en vormt een perfecte aanvulling op OMEGA’s Speedmaster Moonwatch. Een knap staaltje vakmanschap.