1

Nieuw bij Juweliers Casteur: het innovatieve horlogemerk Seiko

Het verhaal van Seiko begon in 1881 toen de 21-jarige ondernemer Kintaro Hattori een winkel opende in het centrum van Tokio waar hij uurwerken en klokken repareerde en verkocht. Zijn vurige ambitie voor innovatie zorgde ervoor dat hij de eerste Seiko fabriek opende met een wel zeer toepasselijke naam “Seiko-sha”, wat “het huis van precisie” betekent”.

Seiko is een van de weinige manufactuur horlogemakers ter wereld: alle onderdelen van de Seiko-horloges werden vanaf het begin in-house gemaakt, zowel quartz, solar en automaat. Een traditie die vandaag de dag nog steeds wordt voortgezet.
SeikoProspexcollectie.jpg
SeikoPresagecollectie.jpg

Innoverende technologie

Het revolutionaire horlogemerk staat wereldwijd bekend als een van de beste in hun vak en weet telkens uit te blinken in innoverende technologie en uitmuntend vakmanschap. Seiko’s passie voor innovatie is kenbaar in al hun designs en technologieën en hun streven naar finesse heeft ervoor gezorgd dat de creaties van de kalibers net zo geraffineerd zijn als de ontwerpen van de horloges zelf.

De ongeëvenaarde stijl en kwaliteit van de Seiko horloges maken het merk verder ook bijzonder populair als officiële tijdmeter van verschillende sportmanifestaties, waaronder de Olympische Spelen, het WK Atletiek en het WK voetbal.

 

Moving Ahead. Touching Hearts.

Presage_SPB169J1_19.jpg

Eerste Quartz polshorloge wereldwijd

Seiko’s introductie van ‘s werelds eerste Quartz polshorloge in 1969 veroorzaakte een grote revolutie in de horlogewereld. Het horlogemerk slaagde erin om unieke horlogetechnologieën te ontwikkelen die wereldwijd hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de hedendaagse Quartz horloges.

Vanaf het moment dat het Quartz-horloge werd geboren, streefde Seiko ernaar technologieën te ontwikkelen die geen batterwijwissel vereisten. In 1977 introduceerde het merk het Solar horloge en in 1986 een Quartz horloge met een systeem waarbij handopwinding mogelijk was. De grote doorbraak kwam er in 1988 met de Seiko Kinetic, een horloge met een oscillerend gewicht dat de beweging van de drager omzet in elektriciteit en zo het Quartz uurwerk aandrijft.

Presage_SPB167J1_8.jpg
Prospex_SPB237J1_sns_1.jpg
SPB237J1.jpg

Lees meer over de collecties van Seiko

Prospex en Presage

Ontdek hier