1

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

Na een samenwerking die van start ging in 2021, bundelen TAG Heuer en Porsche opnieuw hun krachten om hun gedeelde geschiedenis en waarden van innovatie en prestige te vieren met de TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche: een unieke editie doordrenkt met de essentie van snelheid en tijdloze elegantie. Deze lancering viert de 60ste verjaardag van de TAG Heuer Carrera collectie en de Porsche 911 (oorspronkelijk de 901 genoemd).

De kracht van precisie

Sinds zijn baanbrekende introductie in 1963 heeft de Porsche 911 liefhebbers gefascineerd met zijn ongeëvenaarde inzet voor prestaties, precisie en innovatie. Zo wist deze iconische auto een ongeziene snelheid te halen van 100km/u in slechts 9,1 seconden en toonde daarmee de kracht, wendbaarheid en het technische vernuft van de eerste 911. De indrukwekkende acceleratie van de Porsche 911 versterkte het streven van Porsche naar prestaties en innovatie. Deze toewijding maakte de weg vrij voor toekomstige generaties van de 911, die de grenzen verlegden en nieuwe records vestigden op het gebied van snelheid en dynamiek.

In datzelfde jaar debuteerde ook de TAG Heuer Carrera met een doordacht ontwerp van Jack Heuer, de achterkleinzoon van de oprichter van het merk. Geïnspireerd door de iconische Carrera Panamericana race, een legendarische rallyrace in Mexico, besloot Jack Heuer dat het de perfecte naam was voor een horloge dat de geest van de race belichaamde: functioneel en praktisch met een strak leesbaar ontwerp.

Zestig jaar later, in 2023, brengen TAG Heuer en Porsche opnieuw een eerbetoon aan hun revolutionaire modellen met een stalen en gouden versie van de TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche. Een opmerkelijke combinatie van legendarische prestaties en de zoektocht naar uitmuntendheid.

TAGHeuer_CBS2011-FC6529_05.jpg
TAGHeuer_CBS2011-FC6529_03.jpg

Een ware belichaming van snelheid

Als eerbetoon aan precisie en snelheid introduceert TAG Heuer een belangrijke innovatie in de horloge-industrie, het TH20-08 uurwerk, een nieuwe interpretatie van het in-house TH20-00 kaliber dat is ontworpen om korte tijdsintervallen met precisie te meten, net zoals de razendsnelle acceleratie van de allereerste Porsche 911 van 0 tot 100 km/u in 9,1 seconden.

De centrale wijzer versnelt en vertraagt dan geleidelijk gedurende 60 seconden, voordat hij weer snel opnieuw start. Het unieke mechanisme van het uurwerk heeft twee slakvormige wielen die een fascinerend vertragingseffect creëren voor de centrale wijzer. Deze wieltjes zijn vervaardigd met behulp van geavanceerde technologie, een proces dat bekend staat als LiGA, dat veel wordt gebruikt in de micro-elektromechanische industrie.

CBS2011.FC6529_USP2.jpg

Stalen versie met zilveren wijzerplaat

De TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche is verkrijgbaar bij Juweliers Casteur in een stalen versie en heeft een uniek ontwerp. De zilveren wijzerplaat van dit horloge betovert met een visuele weergave van snelheid en acceleratie. Rode lijnen op de lunette weerspiegelen de prestatie om van 0 naar 100 km/u te accelereren in slechts 9,1 seconden, als eerbetoon aan de allereerste Porsche 911. Dit dynamische element geeft het horloge een gevoel van beweging en energie. Om een vleugje auto-inspiratie toe te voegen, zijn er nog andere subtiele rode details op het horloge. Zo is de subwijzerplaat op 6 uur een verwijzing naar het iconische Porsche-dashboard uit de jaren 1970, waar de 50 km/u-zone vaak werd gemarkeerd om de aanbevolen snelheid in stedelijke gebieden aan te geven.

Een andere knipoog naar het rijke erfgoed van sportwagens is te vinden in het rode gedeelte van de subwijzerplaat op 9 uur. Het dient als herinnering aan de kritische snelheidslimiet van de motor waarboven schade zou kunnen optreden. Het is geen toeval dat TAG Heuer ervoor koos om de rode lijn op 6,8 uur te plaatsen, een verwijzing naar de limiet van 6.800 omwentelingen per minuut. 

Verder verlegt de TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche de grenzen van innovatie met zijn dubbele glazen kast. Het wordt een "glazen doos" genoemd vanwege het gebogen, gewelfde kristalglas. Het glas is opnieuw ontworpen met een kromming die harmonieus samengaat met de tachymeter schaal en loopt langs de rand van de wijzerplaat, opgaand in de kast. Dit innovatieve ontwerp, een primeur voor de TAG Heuer Carrera serie, maakt het gemakkelijk om de aanduidingen op de wijzerplaat af te lezen door het glas aan de voorkant en biedt een fascinerend zicht op de complexe mechanica van het horloge door het glas op de achterkant van de kast. Het horloge is voorzien van een zwarte kalfslederen horlogeband, met het originele nummer "911" in reliëf op de horlogeband.

tag-heuer-porsche-chronosprint-hero.jpg
TAGHeuer_CBS2011-FC6529_02.jpg
CBS2011.FC6529_0314.jpg

De TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche bij Juweliers Casteur

De TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche is een mix van meesterschap in horlogevervaardiging en uitmuntendheid in de auto-industrie en vertegenwoordigt het toppunt van samenwerking tussen twee legendarische merken. Met een gedeelde toewijding aan uitmuntendheid, prestaties en tijdloos design, benadrukken TAG Heuer en Porsche opnieuw hun gedeelde geschiedenis en passie voor autosport. Samen hebben ze meer gecreëerd dan alleen een horloge; een waar symbool van hun passie en expertise.