1

TAG Heuer Carrera x Porsche

Goed nieuws voor de auto- en horlogeliefhebbers onder ons. Na een eerste ambitieuze samenwerking in 2021 openen de twee merken Porsche en TAG heuer alweer een nieuw hoofdstuk in hun gezamenlijk avontuur met de creatie van een gedurfd en uitgesproken sportief horloge.
Web2000px-CBN2A1F.FC6492_911CAR_KEYVISUAL3.jpg

Zwitserse precisie, Duitse snelheid

Zowel TAG Heuer als Porsche zijn doorheen hun geschiedenis beide onlosmakelijk verbonden geweest met de motorsport, en vandaag de dag nog steeds. De merken hebben in de eerste plaats de naam Carrera gemeen, de meest succesvolle collectie van TAG heuer maar ook het meest bekende model van autofabrikant Porsche. Zowel Jack Heuer als Ferry Porsche waren allebei gefascineerd door de legendarische autorally La Carrera Panamericana, ’s werelds bekendste uithoudingsrace in Mexico die uiteindelijk de inspiratie vormde voor de naam van Jack Heuer’s chronograaf en de top sportwagens geproduceerd door Porsche. De Carrera staat bij beide merken volledig in het teken van racing en snelheid.

Net zoals Porsche is TAG Heuer zeer actief als sponsor van enkele grote teams zoals bijvoorbeeld het Red Bull Racing Formule 1- team en zijn ze verder in de hoedanigheid van officiële tijdwaarnemer voor enkele wereldberoemde competities waaronder de Formule 1 en het World Endurance Championship. De twee merken brengen met deze samenwerking hun gemeenschappelijke passies en waarden samen: authentiek erfgoed, spannende sportevenementen, unieke levenservaringen en dromen realiseren.

Web2000px-CMJN_CBN2A1F.FC6492_LIFESTYLE.3_TOUT-MATIERE_ISOV2.jpg

TAG Heuer x Porsche Special Edition

Er was dan ook geen twijfel mogelijk dat het eerste horloge van TAG Heuer en Porsche een Carrera moest worden. Op het eerste zicht lijkt de Carrera x Porsche op de Carrera Sport Chronograph waarbij de kast en het uurwerk hetzelfde blijven, maar het ontwerp wordt uitgebreid met een aantal subtiele elementen die zijn ontleend aan Porsche’s race-afkomst.

Op de TAG Heuer Carrera x Porsche staat de Porsche-merknaam gegraveerd op de keramische lunette en bevat het horloge de kleuren rood, zwart en grijs, historische kleuren voor beide merken. Verder is de wijzerplaat voorzien van een speciaal asfalteffect, een verwijzing naar het dashboard van Porsche en uiteraard een knipoog naar de gezamenlijke liefde voor het racen.

 Deze TAG Heuer Carrera x Porsche is verkrijgbaar als Special Edition en wordt gepresenteerd op ofwel een zwarte lederen polsband met vouwslot ofwel op een stalen polsband.

Web2000px-CBN2A1F.FC6492_1_HD_300.jpg
Web2000px-CBN2A1F.FC6492_4_HD_FOCUS_300.jpg

TAG Heuer x Porsche Limited Edition

Een jaar later bundelen TAG Heuer en Porsche opnieuw hun krachten en brengen ze een zwart-gele limited edition 2022 uit, het resultaat van een iconische samenwerking. De nieuwe TAG Heuer x Porsche Limited Edition belichaamt innovatie, prestige en opvallende luxe.

Met zijn gedurfde look is de glanzende zwarte wijzerplaat geïnspireerd op de kenmerkende carrosserie van Porsche. Daarnaast doet de lederen polsband met dubbele stiksels denken aan de stoelbekleding van Porsche-auto’s en wordt het ontwerp verder versterkt door de esthetische aantrekkingskracht van Porsche, geïnspireerd op de racegele tinten van de Duitse autofabrikant.

Deze TAG Heuer Carrera x Porsche is verkrijgbaar als Limited Edition en wordt gepresenteerd op een zwarte lederen polsband.

TAG-Heuer-Carrera-x-Porsche-Limited-Edition-Black-and-yellow-CBN2A1H.FC6512-hands-on-watches-and-wonders-2022-5-1536x1023.jpg

Heuer 02 in-house chronograaf

Trouw aan zijn race-DNA, worden alle Carrera x Porsche edities aangedreven door TAG Heuer’s in-house Heuer 02 automatisch uurwerk met een gangreserve van maar liefst 80 uur, zonder in te boeten aan precisie.