1

TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue Limited Edition

Eind juli introduceerde TAG Heuer de Monaco Chronograph Racing Blue, een gloednieuwe en gelimiteerde uitgave van zijn iconische racechronograaf. Dit horloge belichaamt de toewijding van het merk om iconische horloges te creëren geïnspireerd door de autosport en gaat veel verder dan een eenvoudige chronograaf.

De nieuwe TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue Limited Edition viert de rijke geschiedenis van het merk en de band met de autosport, met een eerbetoon aan het emblematische Franse Racing Blue.

Ontdek
CAW218C.FC6548_0314.jpg

Het erfgoed van TAG Heuer Monaco

In 1969 werd de TAG Heuer Monaco gelanceerd en werd al snel een van de meest iconische horloges ooit. Het opvallende vierkante kastontwerp en de innovatieve chronograaffuncties zorgden voor een ware revolutie in de horloge-industrie. De Monaco was ook de eerste waterbestendige chronograaf met een vierkante kast, uitgerust met het revolutionaire Calibre 11-uurwerk. 

Naast het avant-gardistische ontwerp symboliseert de Monaco de onverbrekelijke band tussen TAG Heuer en het vorstendom Monaco, dat elk jaar gastheer is van ’s werelds beroemdste Formule 1-races. Deze relatie neemt een speciale plaats in in het hart en de geschiedenis van het horlogemerk en blijft tot op de dag van vandaag een belangrijk element van de identiteit van TAG Heuer.

TAG Heuer Monaco en Steve McQueen

De TAG Heuer Monaco is onlosmakelijk verbonden met Steve McQueen, een van de grootste acteurs van zijn generatie. Zo koos McQueen ervoor om tijdens de opnames van de film “Le Mans” in 1970 hetzelfde racepak en horloge te dragen als professioneel coureur Jo Siffert, waarmee hij de Monaco wereldwijde bekendheid gaf. De TAG Heuer Monaco bleef door de jaren heen evolueren met nieuwe technologieën, materialen en designelementen die het een waar kunstwerk maakten.

Kroon aan de linkerkant

Door de kroon aan de linkerkant te plaatsen, maakte TAG Heuer een duidelijk statement dat het uurwerk niet meer met de hand moest opgewonden worden en de kroon dus niet meer nodig was om hem op te winden. Een ware revolutie, zowel esthetisch als praktisch. Visueel gezien legt de kroon nadruk op de uitvinding van een zelfopwindend mechanisme terwijl de kroon ook een functionele verbetering is aangezien de twee chronograafknoppen aan de rechterkant sneller bediend konden worden.

 
fotoomnaastSteveMcqueenteplaatsen.jpg
tag-heuer-monaco-steve-mcqueen.jpg

Het ontwerp van de Racing Blue

Opvallend aan de nieuwe TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue is zijn kenmerkende blauwe kleurcode als eerbetoon aan de Franse nationale racekleuren. Iconische automerken zoals Talbot-Lago, Delage, en de legendarische Bugatti Type 35 hebben de kleuren van dit horloge beïnvloed. De azuurblauwe tinten op de subdials en de horlogeband samen met de lichtere uurmarkeringen geven het horloge een unieke uitstraling. Limoengroene accenten voegen een vleugje frisheid toe aan deze Monaco en vullen het kleurenpalet perfect aan.

De 39 mm kast is voorzien van gezandstraald grade 2 titanium die robuustheid en lichtheid combineert. Daarnaast heeft deze Monaco een prachtige zilveren sunray wijzerplaat, die doet denken aan het dashboard van sportauto's uit de jaren 1920 en 1930. Verder is de wijzerplaat voorzien van acht zilveren uurmarkeringen en twaalf blauwe puntmarkeringen die zorgen voor een duidelijke tijdweergave. De uur- en minutenwijzers zijn voorzien van blauwe Super-LumiNova® voor uitstekende zichtbaarheid onder alle lichtomstandigheden.

De TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue wordt geleverd met een horlogeband van geperforeerd blauw kalfsleder, een typisch kenmerk van racehorloges. De band sluit met een titanium vouwsluiting met het Heuer-logo.

 

image004.png

Calibre 11 chronograafuurwerk

Onder de motorkap tikt het automatische chronograafuurwerk Calibre 11. De achterkant van de kast is voorzien van saffierglas waardoor het gangwerk binnenin zichtbaar is. Op de achterkant van het horloge staan de woorden “One of 1000” gegraveerd.

CAW218C.FC6548_USP2kopie.jpg
image003.png

TAG Heuer Monaco Chronograph Racing Blue bij Juweliers Casteur

Dit horloge is niet alleen een tijdmeetinstrument maar ook een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van TAG Heuer in de autosport en een voortzetting van de erfenis van de iconische Monaco-collectie. Kom deze gelimiteerde editie ontdekken, passen en ervaren bij Juweliers Casteur. We maken graag tijd en ruimte voor je vrij.