1

TAG Heuer Monaco Gulf

Een van de langverwachte TAG Heuer horloges is terug in een nieuwe verfijnde versie. Samen met zijn partner Gulf onthult de Zwitserse horlogemaker een gloednieuwe editie van zijn iconische TAG Heuer Monaco: de TAG Heuer Monaco Gulf Special Edition. Het horloge is ontworpen in de legendarische kleuren en het elegante design van het merk Gulf en is uitgerust met het manufactuur Heuer 02 uurwerk voor de allereerste keer. Een primeur voor de Monaco Gulf-editie die dit bijzondere verzamelaarshorloge weer net iets begeerlijker maakt.
FacebookPost-MONACOGULFEDITION-CBL2115.FC6494-5.jpg

De legende is terug

De geschiedenis van de Monaco Gulf begon met een grote passie voor motorsport. Het merk Gulf werd een icoon voor sponsors in de racewereld dankzij zijn beroemde lichtblauwe en fel oranje kleuren. Tijdens de gouden eeuw van de autosport in de jaren zestig en zeventig was hun belangrijkste partner JW Automotive Engineering, een naam die een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van de motorsport.

 JW Automotive Engineering is vooral bekend door zijn deelname aan de 24 uur van Le Mans met enkele beroemde coureurs waaronder de Zwitserse coureur Jo Siffert in de legendarische Porsche 917. Jo Siffert was destijds een vriend van Heuer en ook de rij-instructeur van Steve McQueen voor zijn film Le Mans. Zo ontstond de band tussen Gulf, TAG Heuer en Porsche: de Porsche 917 in Gulf-kleuren met Jo Siffert aan het stuur. Van daaruit ontstond de associatie met Steve McQueen, die in dezelfde auto reed in de mythische film en het Monaco horloge om zijn pols droeg. Al deze elementen samen maken het gemakkelijk te begrijpen waarom dit partnerschap legendarisch is waardoor de status van de iconische Monaco nog wordt versterkt.

Web2000px-MONACOGULFEDITION-CBL2115.FC6494-4.jpg
Web2000px-MONACOGULFEDITION-CBL2115.FC6494-1.jpg

Verfijnder, elegant en met het manufactuur Heuer 02 uurwerk

Niet alleen is de Monaco Gulf een van de meest iconische modellen uit de geschiedenis van TAG Heuer en een van de meest legendarische auto’s ooit, maar ook het kleurenschema zal menig horlogeliefhebber bekoren. Het nieuwe ontwerp is gebaseerd op de drie iconische kleuren van Gulf, donkerblauw, turkoois en oranje, maar met meer eigentijdse combinaties, wat de nieuwe Monaco Gulf nog origineler en verfijnder maakt.

Op de wijzerplaat vloeien de kenmerken van de Gulf samen met de verfijnde esthetiek van de Monaco en worden ze op elegante wijze geaccentueerd. Nieuw is ook het witte Gulf-logo op 6 uur en voor het eerst zien we de drie charismatische Gulf-kleuren op de minutenteller op 3 uur verschijnen. 

 

 

Tot slot werd ook de index op 12 uur vervangen door het getal “60”, gepolijst en gerhodineerd, als knipoog naar het nummer op de Porsche Gulf racewagens.

Om de sportieve en toch geraffineerde uitstraling van het horloge compleet te maken, is de polsband gemaakt van blauw kalfsleer met een oranje voering. Hoewel het horloge de typische perforatie heeft die speciaal voor de Monaco Gulf edities is gemaakt, hebben de gaatjes deze keer een andere grootte, die het ontwerp van de originele Monaco modellen uit de jaren 1970 weerspiegelt en zo de link met het verleden legt.

FacebookPost-MONACOGULFEDITION-CBL2115.FC6494.jpg