1

Geboortestenen

Terug
Categorie
Juwelen
Merk
Casteur by Casteur

Al eeuwenlang fascineren geboortestenen ons met hun prachtige kleuren en unieke betekenissen. Elke geboortesteen zou een heilzame kracht en werking hebben op de drager van de steen. Net omdat geboortestenen zo persoonlijk zijn, kan je ze op elk moment van je leven dragen en verliezen ze nooit hun emotionele waarde. En vandaag is het nog steeds een intiem gebaar om je  geliefde te verrassen met een geboortesteen. Een juweel met een schitterende uitstraling en eindeloos draagplezier.

Wat zijn geboortestenen en welke betekenis hebben ze?

Traditioneel worden geboortestenen gezien als edelstenen die symbool staan voor de maand waarin je geboren bent en hebben elk hun eigen betekenis. Elke geboortemaand heeft een unieke, toegewezen steen waaraan specifieke eigenschappen en kleuren verbonden zijn. Elke geboortesteen heeft zo zijn eigen verhaal en kracht, zoals geluk, gezondheid en voorspoed.

Tegenwoordig zijn geboortestenen ook geluksbrengers voor mensen die een speciale band hebben met een bepaalde maand, daarom niet per se hun geboortemaand. Zo kan je een edelsteen kiezen die past bij de maand waarin bijvoorbeeld je kind of een geliefde geboren is, bij de maand waarin je je huwelijksverjaardag viert of bij een ander speciaal moment in je leven. Jij kiest jouw maand en dus jouw geboortesteen volledig zelf.

ONTDEK ONZE GEBOORTESTENEN

In welke juwelen kan je geboortestenen verwerken?

Geboortestenen kunnen in zo goed als alle juwelen verwerkt worden. Op vraag van onze klanten ontwikkelden we recent een eigen lijn ‘Birthstones’ binnen onze Casteur by Casteur collectie. Tijdloze juwelen in 18 karaat wit, geel of rosé goud: creaties van de hoogste kwaliteit voor een leven lang draagplezier.

Ben je op zoek naar een uniek stuk met een symboliek, een bepaald gevoel of een unieke steen? Of heb je nog ergens een oud familiejuweel liggen dat je graag in een jonger jasje wil steken? Dan gaan wij nog net dat stapje verder. Als goudsmid vertrekken we van nul voor het tot leven wekken van jouw droomjuweel. Geen vraag is ons vreemd: we hebben de knowhow en de ervaring in huis om samen een bijzonder ontwerp op maat te creëren.

Gepersonaliseerd geboortesteen sieraad

Om het juweel nog een extra persoonlijke touch te geven, kan je ook een naam, een belangrijke datum of een mooie quote in het sieraad laten graveren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een gepersonaliseerd geboortesteen sieraad is dan ook een zeer uniek gebaar om je geliefde(n) mee te verrassen.

Wanneer geef je een geboortesteen cadeau?

Een juweel met een geboortesteen wordt vaak gegeven als geboortecadeau voor de baby of voor de kersverse mama om de geboorte van haar lief wondertje te vieren. Een persoonlijk juweel dat de mama altijd zal herinneren aan deze speciale dag.

Naast een geboortegeschenk, kan een geboortesteen ook als cadeau gegeven worden bij andere belangrijke mijlpalen in het leven zoals een verjaardag, een huwelijksverjaardag, een afstudeergeschenk, een communie of zelfs bij een verloving. Ook voor Moederdag is dit een prachtig geschenk om aan je dierbare mama te geven en haar zo te tonen hoeveel je om haar geeft. En eigenlijk hoef je zelfs niet te wachten op een speciale gelegenheid, een gelukwens is altijd welkom.

Casteur_atelier_83.jpg
Casteur_atelier_98.jpg

Wat zijn de 12 geboortestenen?

Benieuwd naar welke steen bij jouw geboortemaand of favoriete maand past? We vertellen je graag het verhaal achter elke geboortesteen en welke eigenschappen ermee verbonden zijn. Elke maand heeft een specifieke betekenis waarbij verschillende kenmerken, quotes en kleuren horen.  

Januari: Granaat   #onfire

De dieprode granaatsteen staat symbool voor liefde, innerlijke kracht en moed en helpt je om je krachten te ontdekken en je talenten tot uiting te laten komen. Deze edelsteen bevordert je doorzettingsvermogen en is jouw beschermengel tijdens je reis.

Februari: Amethist   #trustyourinstincts  

De amethist helpt je om het hoofd koel te houden en geeft je productiviteit een boost. Vertrouw op je buikgevoel want de amethist is gekend als hét intuïtief oog. Met deze paarse gelukssteen staat je zesde zintuig op scherp!  

Maart: Aquamarijn   #nolimits

De aquamarijn zorgt voor harmonie en een ontspannen houding waardoor je dagelijkse activiteiten soepeler verlopen. Deze blauwe edelsteen laat je energie de vrije loop en helpt je om de avonturier in je naar boven te brengen. Er zijn geen grenzen, enkel diegene die je jezelf oplegt.

April: Diamant   #2become1

De diamant is bijzonder krachtig en geeft je een instant goed gevoel. Deze witte edelsteen versterkt je spirituele inzichten en haalt al je positieve eigenschappen naar boven. De diamant straalt een en al liefde en verbondenheid uit.

Mei: Smaragd   #onelove

Deze heldergroene edelsteen staat symbool voor de eeuwige jeugd en onvoorwaardelijke liefde. Durf open te staan voor nieuwe kansen en uitdagingen en omarm de kracht van de liefde die deze steen je geeft.

Juni: Maansteen   #McDreamy

Dé steen voor dromerige types. De maansteen heeft een sterke connectie met de energie van de maan en staat symbool voor hoop en vrouwelijke energie. Deze edelsteen met parelmoerglans brengt rust in je leven en helpt je je emotionele balans terug te vinden.

Juli: Robijn   #goals

De robijn is de casanova van de geboortestenen. Zijn felrode kleur symboliseert kracht, passie en liefde en zet je hart wagenwijd open. Deze steen helpt je bij het nemen van belangrijke beslissingen en motiveert je om belangrijke doelen na te jagen. 

Augustus: Peridoot   #foreveryoung

De peridoot reinigt de negatieve invloeden van de mensen om je heen. Deze lichtgroene zonnesteen verhoogt je zelfvertrouwen, brengt je geluk en zou zelfs het verouderingsproces afremmen. De energie van deze steen straalt een en al positiviteit uit.

September: Blauwe Saffier   #byefakefriends

De blauwe saffier staat voor waarheid, liefde, puurheid en helpt je tegenslagen te voorkomen. De kracht van deze steen zorgt ervoor dat je verleidingen kan weerstaan en enkel met oprechte mensen door het leven gaat.

Oktober: Rode Toermalijn   #positivevibes

De rode toermalijn helpt je om je angsten te overwinnen en je lichaam opnieuw in balans te brengen. Deze glanzende roodroze steen heeft een beschermende werking en zet negatieve energie en gedachtes om in positieve vibes.

November: Citrien   #dontworrybehappy

De gele kleur van citrien wordt gezien als een geschenk van de zon die helende krachten uitstraalt. De citrien staat voor positiviteit en levensvreugde en helpt je om je sterk en zelfverzekerd te laten voelen. Met deze geluksbrenger ligt de weg naar succes open. 

December: Blauwe Topaas   #expressyourself

De blauwe topaas staat gekend als de steen van liefde en voorspoed. De topaas helpt je bij het waarmaken van je dromen en het bereiken van doelen die je voor jezelf gesteld hebt. Volg je pad en je zal gelukkig zijn en succes hebben.

Geboortestenen bij Juweliers Casteur

Een geboortesteen cadeau doen aan iemand die je nauw aan het hart ligt, is kiezen voor een persoonlijk geschenk. En al helemaal wanneer je het juweel op maat laat maken. Kom langs in onze winkel in Waregem om de mogelijkheden te bespreken. Ons ervaren team staat klaar om je te inspireren met de mooiste juwelen.