1

Mamajuwelen, je kind(eren) altijd dichtbij

Of je nu net mama geworden bent of al een ervaren mama bent, de geboorte van je kind is een moment dat voor altijd in je geheugen gegrift staat. De unieke band tussen mama en kind is het waardevolste wat er bestaat en wordt steeds vaker gevierd met een bijpassend juweel, ook wel “mom jewellery” genoemd. Het is een symbool voor de onvoorwaardelijke liefde die een moeder voor haar kind(eren) voelt.
1-75_websize.jpg
1-69_websize.jpg
1-20_websize.jpg

Een waardevol cadeau voor mama

Steeds meer papa’s kiezen ervoor om hun wederhelft na de bevalling te belonen met een persoonlijk juweel dat de band tussen moeder en kind symboliseert. Het is een uniek stuk dat je als kersverse mama krijgt als teken van dankbaarheid voor de negen maanden dat je die lieve baby in je buik koesterde.

Ook bij belangrijke schakelmomenten van je kind wordt vaak gekozen voor twinning juwelen voor mama en kind. Dan maken we een bijpassend dochterjuweel bij de versie van de mama. Niets leuker dan te twinnen met jouw “mini”-me… Bovendien ook een zeer leuk en persoonlijk geschenk om te geven voor Moederdag aan mama en/of oma.

BIGLI_12_web.jpg
BIGLI_05_web.jpg

Een naamketting, armband of ring: de mogelijkheden zijn eindeloos

Het mama-zijn kan je op verschillende manieren vereeuwigen, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en stijl. Heel vaak wordt gekozen voor een prachtige naamketting met de initialen van je kind of de volledige naam erin gegraveerd of voor een hangertje met een geboortesteen die verwijst naar de maand waarin je kind geboren is. Zo heeft elke geboortemaand een unieke, toegewezen steen waaraan specifieke eigenschappen en kleuren verbonden zijn. Net omdat geboortestenen zo persoonlijk zijn, kan je ze op elk moment van je leven dragen en verliezen ze nooit hun emotionele waarde.

AR1428RGRB18-foto1.png
AR1424WAQB18-foto1.png
Pomellatonudo.jpg
bigli.jpg

Tijdloze juwelen met een symboliek

Ook een armband met diamant of een diamanten ring is de perfecte manier om die eeuwige band tussen jou en je kind te symboliseren, zelfs als ze later hun vleugels uitspreiden. De diamant is zonder twijfel dé koning der edelstenen en is een van de meest universele symbolen van de liefde. Niets mooier dan een diamanten juweel voor een mama die klasse en schoonheid wil uitstralen.

Andere tijdloze juwelen die de eeuwige verbondenheid en onvoorwaardelijke liefde symboliseren zijn ongetwijfeld de inhakende handboeien uit de Menottes dinh van collectie of de iconische Move-juwelen van Messika. 

Elk juweel kan gegraveerd worden met de naam, initialen of de geboortedatum van je kind.

Petite-Geneve-Petrovic-2020-07-30-atelje-messika-posveta-zenstvenosti-gallery-05.jpg
228139485_4761585367189812_1576766874193611945_web.jpg

Een uniek mamajuweel, speciaal voor jou op maat gemaakt

Vinden we binnen onze eigen collecties of merken niet wat je zoekt? Dan gaan we nog net dat stapje verder met Coeur de Casteur en vertrekken we van nul voor het tot leven wekken van jouw droomjuweel. Geen vraag is ons vreemd: we hebben de knowhow en de ervaring in huis om samen een bijzonder en uniek ontwerp op maat te creëren.

 Een juweel op maat kan je als mama altijd dragen en zal je altijd herinneren aan een bijzonder moment. We luisteren graag naar jullie verhaal en gaan samen op zoek naar een uniek stuk dat garant staat voor een leven lang draagplezier.

Om de herinnering aan de geboorte van haar zoontje voor altijd vast te leggen, koos de mama van Oscar voor een tijdloos juweel waarin hetzelfde veertje terugkomt als op het geboortekaartje.

Oscargeboortekaartje.jpg

Sierlijk, esthetisch en elegant

Voor Oscar's mama maakten we een unieke ketting op maat waarin hetzelfde veertje verwerkt werd zoals op het geboortekaartje. Niet te opzichtig, maar eerder een delicaat, subtiel juweel dat iedere dag kan gedragen worden. Ook Oscar’s naam werd verwerkt in het juweel, gegraveerd in een klein, gouden plaatje. Hij ligt, letterlijk en figuurlijk, zijn mama nauw aan het hart met dit juweel. Een tijdloze en unieke creatie die ze voor de rest van haar leven met trots kan dragen.

Bewerktgeboortekaartje.jpgIMG_8780.jpgIMG_8780.jpg

Op maat gemaakte hangertjes

Niets is mooier dan een persoonlijk juweel dat de geboorte van je kinderen symboliseert. Kersverse mama Marie koos voor een hangertje in de vorm van een beertje en twee hangertjes met de namen van haar tweeling als persoonlijk aandenken. Hetzelfde beertje kwam ook terug op de geboortekaartjes van Amélie en Raphaël.  

 

236337379_2408120969331872_8267500743824105194_n.jpgSchermafbeelding2022-03-30om17.14.11.pngSchermafbeelding2022-03-30om17.14.11.png

Trendsetters

Gepersonaliseerde juwelen zijn een mooie manier om het moederschap te vieren, maar tegelijkertijd is het ook de perfecte aanvulling op zowat elke outfit. Ook beroemdheden zoals Kate Middleton, Khloé Kardashion en Meghan Markle zien we vaak op een trendy manier mamajuwelen dragen.

Zo draagt Kate Middleton meerdere halskettingen met de eerste letters van haar kinderen, net als haar schoonzus Meghan Markle. En er zijn nog veel meer bekende mama’s die de trend volgen: actrice Katie Holmes, topmodellen Gigi Hadid en Emily Ratajkowski, zangeres Béyonce, Prinses Sofia van Zweden….

Waarom een mamajuweel kopen bij Juweliers Casteur?

Een mamajuweel heeft een unieke, emotionele waarde die je nergens anders zal vinden. En elke mama zou er eentje moeten hebben!  Wil je het ‘mama worden’ of het ‘mama zijn’ vereeuwigen op een persoonlijke manier? Het team van Juweliers Casteur staat klaar om je te inspireren met de mooiste mamajuwelen die in het hart raken en voor altijd herinneren aan een belangrijk schakelmoment in het leven.

We nemen graag de tijd en ruimte om je in een ongedwongen sfeer te leren kennen zodat we samen op zoek kunnen gaan naar dat ene unieke stuk dat jouw verhaal kracht bijzet, helemaal passend bij jouw smaak, stijl en persoonlijkheid. Geen vraag is ons vreemd: we hebben de knowhow en ervaring in huis en staan garant voor meer dan een leven lang draagplezier.

Ontdek hier onze mamajuwelen