1

Leaves

De intrigerende Leaves-collectie van Öle Lynggaard weerspiegelt de verpersoonlijking van een betoverend verhaal. De organische schoonheid van de natuur speelt een essentiële rol bij het inspireren van deze prachtige lijn. De collectie omvat een brede waaier van handgemaakte, delicate juwelen in de vorm van bladeren in verschillende vormen, maten en goudsoorten die in unieke combinaties en in verschillende collecties gedragen kunnen worden.

hangerscampagne.jpg
oorring.png
ambachtleafs_facts.jpg

Een geschenk voor elke vrouw

Handgemaakt en met een prachtig reliëf zijn deze sieraden stuk voor stuk uniek. Een collier, armband of ring uit de Leaves-collectie van Öle Lynggaard is een geschenk voor elke vrouw, voor welke gelegenheid dan ook.

ole2.jpg
hangeroptekening.jpg

Hoogwaardig vakmanschap

Veel van wat Charlotte sinds 1992 bedacht, zoals de Leaves- en de Lotuscollectie, wordt vervaardigd in de ateliers in het hoofdkwartier en een huis verderop in de straat. Waar het in 1963 begon, is nu de gietafdeling gevestigd. Er werken meer dan veertig goudsmeden, die de ontwerpen van vader en dochter realiseren. 

Charlotte tekent haar ontwerpen, terwijl Ole ze altijd uitprobeerde met een “moule”, een basisvorm die hij zelf in klei of was uitwerkte. Zijn manier van werken was pure magie. Vandaag combineren ze nieuwe technologie met het vakmanschap dat ze al jaren in huis hebben.