1

Seiko Presage

Meer dan 100 jaar geleden produceerde Seiko Japans eerste polshorloge ter wereld en legde daarmee de basis van een lange traditie van uitmuntend vakmanschap. Seiko Presage staat voor een mechanische horlogecollectie waarin Japanse schoonheid, kwaliteit, traditioneel vakmanschap en duurzaamheid op schitterende wijze samensmelten.

Presage_SPB221_9.jpg

Presage Coctail

De wijzerplaatkleuren van de Presage Coctail collectie zijn geïnspireerd door de meest populaire cocktails wereldwijd. Alle Seiko Presage Coctail modellen zijn voorzien van een automatisch uurwerk. Via het doorzichtige achterdeksel kan je het hart van dit horloge aan het werk zien. De meeste modellen hebben een kast van 40,5 mm en zijn daarom ook meer gericht op heren, maar er zijn ook unisex- en damesmodellen te vinden binnen deze collectie.

PresageCoctail.jpg
Presage1.jpg

Presage Japanese Garden

De Japanse tuin is een bekend en zeer geliefd aspect van de Japanse cultuur en vormt de inspiratiebron voor deze nieuwe Presage-collectie. De diepte en rijke textuur van de wijzerplaat verwijzen naar een Karensansui of zentuin waarin grind wordt geharkt in serene patronen zoals golven of kabbelend water. 

 

 

Het diep ingedrukte patroon op de wijzerplaat creëert dramatische schaduwen, net als de groeven van het grind in de Karesansui tuin. De wijzerplaat heeft dezelfde minimalistische ontwerpstijl als de tuin, zodat het oog kan genieten van zowel de vrije, opgeruimde ruimte als van het krachtige statement van de uurmarkeringen onder het gebogen saffierglas.

SeikoPresageJapanseGarden.jpg

Presage Style 60’s

De Seiko Presage Style 60’s collectie bestaat uit grensverleggende modellen die het specifieke vintagegevoel combineren met het hoge niveau waarmee de Presage-collectie wereldwijd naam heeft gemaakt.

Het ontwerp van de nieuwe Presage Style 60’s is geïnspireerd op de legendarische Seiko Crown Chonograph, Seiko’s en Japans eerste polshorloge met stopwatchfunctie die in 1964 werd geïntroduceerd. Het horloge bood daarnaast verschillende nieuwe revolutionaire functies en markeerde het begin van de productie van Seiko's chronograafhorloges. Zo verwijzen de karakteristieke aardetinten van deze prachtige horloges naar het vintagedesign van de creatie uit 1964, terwijl eigentijdse elementen de collectie ook een zeer modern karakter geven.

Presage_SRPG03J1_1.jpg
Presage_SRPG07J1_1.jpg

Presage Sharp Edge

De Presage Sharp Edged Series is een nieuwe designcollectie van Seiko met een originele en krachtige uitstraling van Japans kunstenaarschap. De eenvoud en verfijning van traditionele Japanse esthetiek is vastgelegd in een subtiel gestructureerde wijzerplaat en wordt vervolmaakt door het eigentijdse design met een strak gelijnde, hoekige kast- en bandconstructie.

De wijzerplaat is voorzien van het Japanse Asanoha- of hennepbladpatroon, dat al ruim duizend jaar in Japanse ontwerpen gebruikt wordt. Het patroon staat symbool voor een sterke, snelle groei en gezondheid bij vooral jonge mensen. De rijke textuur van het scherpe geometrische patroon van de wijzerplaat creëert een subtiele kleurgradatie en spannende schaduweffecten wanneer licht over het horloge strijkt.

Presage_SPB167J1_8.jpg
Presage_SPB169J1_19.jpg
Presage_SPB169J1_1.jpg