1

De langverwachte Breitling Avenger update

Al meer dan 20 jaar is de Avenger een vaste waarde binnen Breitling en bijzonder geliefd bij avonturiers en luchtvaartfanaten vanwege zijn prestatievermogen onder extreme omstandigheden. Eind 2023 lanceerde Breitling een nieuwe Avenger-collectie met een aantal belangrijke updates die bijdragen aan zowel de functionaliteit als het design van de Avenger: een slanker en kleiner uiterlijk, nieuwe materialen, een ruime keuze aan wijzerplaatkleuren en horlogebanden, én het gebruik van Breitling’s eigen kaliber 01 voor de chronograafmodellen.

De Avenger: vernieuwd en niet te stoppen

De band tussen Breitling en de luchtvaart gaat terug naar de jaren 1930, toen Willy Breitling de luchtvaartafdeling ‘Huit Aviation’ oprichtte. Breitling’s expertise in de toen opkomende militaire luchtvaartindustrie breidde al snel uit naar de commerciële luchtvaart wat leidde tot de legendarische horloges zoals de Navitimer, de AVI Co-Pilot, De Aerospace, de Emergency en de Avenger. Geen enkel horlogemerk heeft zo’n indrukwekkende en blijvende link met de luchtvaart als Breitling.

In de nieuwe Avenger-collectie heeft Breitling het ontwerp vernieuwd en geüpgraded om te voldoen aan de eisen van de moderne luchtvaart. Het horloge bevat gestroomlijnde militaire details, resistente materialen en het krachtige Breitling manufactuurkaliber 01 voor de chronograafmodellen.

De Avenger is gemaakt om bestand te zijn tegen de zware omstandigheden in de cockpit van een gevechtsvliegtuig. Het horloge combineert alle prestaties met een verfijnde moderne luchtvaartstijl.

Georges Kern, CEO Breitling

Één collectie, drie formaten

De nieuwe Avenger-collectie bestaat uit 3 modellen: de 44 mm chronograaf, de Automatic GMT 44 mm en de Automatic 42 mm, elk verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Wat deze collectie zo speciaal maakt, is de uitgebreide keuze aan wijzerplaatkleuren en horlogebanden. Of je nu kiest voor een tijdloze zwarte wijzerplaat met een ton-sur-ton zwarte lederen horlogeband, of juist wilt opvallen met een levendige blauwe wijzerplaat en een stalen horlogeband, er is voor iedereen een passende combinatie. 

Alle modellen zijn verkrijgbaar met een lederen horlogeband met vouwsluiting of normale gesp, of met een stalen horlogeband met een verstelbare vouwsluiting.  Bovendien zijn alle horloges waterbestendig tot 300 meter.

Avenger B01 Chronograph 44

De Avenger B01 Chronograph 44 is een opvallend exemplaar binnen de nieuwe Avenger-collectie. Het horloge is verkrijgbaar met verschillende wijzerplaatkleuren zoals blauw, groen, zwart of zandkleur, en beschikt over een draaibare lunette met een 60-minutenschaal. De gestroomlijnde staafindexen dragen bij aan het strakke uiterlijk van de wijzerplaat, waarbij de chronograafwijzer met rode punt extra nadruk krijgt. Het grippatroon op de kroon en de lunette, en de nieuwe vierkante drukknoppen zijn speciaal ontworpen om tijdwaarnemingshandelingen uiterst soepel te laten verlopen. Het hart van deze nieuwe Avenger B01-chronograaf wordt aangedreven door het Breitling Manufactuurkaliber 01 met een gangreserve van maar liefst 70 uur. Deze COSC-gecertificeerde chronometer heeft een garantie van 5 jaar.

Voor wie een nog gedurfdere look wil, heeft de Avenger Night Mission B01 chronograaf (met een levendige matzwarte of felgele wijzerplaat) een kast en een lunette die gemaakt zijn van krasbestendig keramiek. Daarnaast zijn de achterkant van de kast, kroon, drukknoppen en sluiting gemaakt van robuust titanium, waardoor ze de hoogste sterkte-gewichtsverhouding van alle metalen bieden. De extra grote cijfers op de wijzerplaat bieden een uitstekende leesbaarheid, vooral op de matzwarte wijzerplaat die vervaardigd is van veerkrachtige koolstofvezel. Het is geen toeval dat -net zoals bij het ontwerp van vliegtuigen- Breitling gebruik maakt van koolstofvezel, titanium en staal voor deze nieuwe collectie. De Avenger is ontworpen om licht en robuust te zijn, net zoals de vliegtuigen waarin ze worden gedragen.

AVENGERB01CHRONOGRAPH44_AB0147101A1A1_Beige_STILLLIFE_RGB.jpg
AvengerB01Chronograph44_1.png
AvengerB01Chronograph44_2.png

Avenger Automatic GMT 44

De nieuwe Breitling Avenger Automatic GMT 44 wordt geprezen door piloten en frequente reizigers. Met de rode GMT-wijzer kan je in één oogopslag de Zulu-tijd aflezen naast een 24-uurs draaiende lunette. Een GMT-uurwerk (Greenwich Mean Time) is een speciaal type uurwerk dat is ontworpen om twee verschillende tijdzones tegelijkertijd weer te geven. Dit is vooral handig voor mensen die vaak reizen, zakenmensen die internationaal communiceren, piloten of voor wie vaak met verschillende tijdzones te maken heeft.

Hoewel de diameter van dit model identiek is aan die van de chronograaf, heeft de Avenger Automatic GMT 44 een meer gestroomlijnde en minimalistische uitstraling. Chronografen daarentegen hebben vaak een drukker en complexer wijzerplaatontwerp door de extra aanwezige functies.

Deze Avenger Automatic GMT 44 met een stalen kast biedt keuze uit twee prachtige wijzerplaatopties: zwart en marineblauw. Bovendien kan je kiezen tussen een militaire lederen horlogeband of een stalen horlogeband, afhankelijk van je persoonlijke stijl en voorkeur. Het hart van deze Avenger wordt aangedreven door het COSC- gecertificeerde Breitling-kaliber 32, dat een gangreserve van ca. 42 uur biedt en over twee jaar garantie beschikt.

AvengerAutomaticGMT44.jpg

Avenger Automatic 42

Voor wie de voorkeur geeft aan een iets kleiner horloge, is er de Avenger Automatic 42. Dit model heeft een diameter van 42 mm en biedt dezelfde indrukwekkende prestaties als de andere horloges in de collectie. In tegenstelling tot het drukkere ontwerp van de chronograaf, heeft de wijzerplaat van de Avenger Automatic 42 (net zoals de Avenger Automatic GMT 44) een strakkere uitstraling omwille van zijn drie wijzers.

Deze Avenger is gemaakt van staal en biedt de keuze uit een zwarte, marineblauwe of groene wijzerplaat met een bijpassende militaire lederen horlogeband of een stalen horlogeband. De motor van deze Avenger Automatic 42 is het COSC-gecertificeerde Breitling kaliber 17 met automatisch uurwerk met drie wijzers, dat een gangreserve van 38 uur biedt en over twee jaar garantie beschikt.

BR-Avenger-Automatic-42-StillLife_RVB.jpg
AvengerAutomatic42.jpg