1

Breitling Top Time B01 Deus en Triumph

De samenwerking van Breitling met Deus Ex Machina en Triumph Motorcycles krijgt een krachtig vervolg door de toevoeging van het Breitling Manufactuurkaliber 01 in de twee nieuwste edities: de Top Time B01 Deus en Triumph.

De baanbrekende Top Time

Eerder dit jaar bracht Breitling reeds de collectie Top Time Classic Cars opnieuw uit met het Breitling gangwerk B01, en nu zijn ook de nieuwe Top Time Triumph en Deus horloges op hun beurt uitgerust met het toonaangevende Breitling Manufacture Calibre 01. 

De geschiedenis van de Top Time gaat terug naar de jaren zestig, een tijdperk van vrijheid en snelheid. Willy Breitling, de visionaire leider van het horlogemerk, lanceerde deze gedurfde chronograaf om de geest van dat tijdperk vast te leggen. De originele Top Time werd omarmd door liefhebbers van sportauto’s en caféraces, en dat is vandaag niet anders. De vernieuwde look blijft trouw aan de gedurfde ontwerpen van het verleden met een moderne twist en een vleugje retro.

Door samen te werken met iconische motormerken zoals Deus en Triumph en klassieke automerken zoals Ford Mustang, Thunderbird, Chevrolet Corvette en Shelby Cobra, heeft Breitling een nieuwe dimensie van horloges gecreëerd die de geest van avontuur en prestaties vastlegt.

Met hun unieke ontwerpen en hoogwaardige uurwerken zijn deze horloges niet alleen een aanvulling op de collectie van elke horlogeliefhebber, maar ook een eerbetoon aan de erfenis van snelheid en stijl. Breitling blijft trouw aan zijn ethos van innovatie en vakmanschap, en de Top Time B01 Deus en Triumph horloges zijn daarvan het nieuwste bewijs.

breitlingtoptimeB01Deus4.jpg
breitlingtoptimeB01Triumph2.jpg

Top Time B01 Deus: back in black

Na het succes van eerdere limited editions heeft Breitling zijn samenwerking met Deus Ex Machina, de Australische fabrikant van op maat gemaakte motorfietsen en surfplanken, voortgezet met de release van de derde Top Time Deus. Dit horloge is een eerbetoon aan snelheid en stijl, met een monochroom ontwerp dat in het oog springt. De zwarte wijzerplaat vormt een prachtig contrast met de witte secundaire wijzerplaten en tachymeterschaal. Rode accenten op de buitenste wijzerplaat en de kenmerkende roze chronowijzer in de vorm van een bliksemschicht trekken onmiddellijk de aandacht.

BreitlingtoptimeB01Deus1.jpg
breitlingtoptimeB01Deus3.jpg

Top Time B01 Triumph: een erfenis van prestaties

De samenwerking tussen Breitling en de klassieke Britse motorfietsfabrikant Triumph heeft geleid tot de creatie van de Top Time B01 Triumph. Dit horloge is geïnspireerd op de klassieke Triumph Thunderbird 6T uit 1951 en de Breitling Top Time Ref. 815 uit de jaren zeventig. Met een kenmerkende ijsblauwe wijzerplaat en verfijnde details, is dit horloge een eerbetoon aan de erfenis van beide merken.

breitlingtoptimeB01Triumph3.jpg
triumph_7.jpg
maxresdefault.jpg