1

Rouwjuwelen

Terug
Categorie
Special moments

HET VERHAAL VAN KAATJE

Nooit vergeet ik die blikken…

“Het was 1 november. Ik was met een van mijn zonen aan zee toen ik op zondagavond telefoon kreeg. Ik zou beter zo snel mogelijk naar huis komen, want onze andere zoon had een verkeersongeval gehad. Samen met zijn broer was hij op de terugweg van de Koppenbergcross toen hij van de weg gemaaid werd. We snelden naar de plek van het ongeval. Nooit vergeet ik de blikken van de mensen toen we eraan kwamen, de menigte die openging en het nieuws dat mijn zoon de klap niet overleefd had…

Er volgden erg moeilijke tijden. Op zo’n verlies ben je nooit voorbereid. Toch voelde ik me gesterkt door de vele steun van vrienden, familie en mensen die ik voorheen vaak slechts oppervlakkig kende. Het stak me een hart onder de riem.

Sindsdien koester ik misschien nog meer de mensen om me heen. Ik besloot al mijn kinderen te vereeuwigen in een halsketting die ik altijd met me meedraag. Ik wist niet meteen waarheen, maar hoorde goede geluiden over Hilde en Stefaan van Juweliers Casteur. Die verhalen bleken terecht want ik werd getroffen door de warmte en sereniteit waarmee we samen op zoek gingen naar het gepaste aandenken. Het werd een ketting met de initialen van mijn vier kinderen, het briljanten sterretje staat symbool voor mijn overleden zoon.

Wat later werd ook mijn vriendin Ginette getroffen door het noodlot. Ginette, die al die jaren mijn compagnon de route geweest was en me steunde in moeilijke tijden, kreeg de vreselijke diagnose van kanker. Nu was het mijn beurt om haar bij te staan. Ik stopte vaak voor een babbeltje of gewoon om er voor haar te zijn. Maar in oktober moest ik haar toch laten gaan. Ik wilde een beetje as voor altijd bij me dragen, maar dan niet in een klassiek juweel.

Het was voor mij evident dat ik weer bij Stefaan en Hilde terecht kwam. Ze wisten intussen wie ik was, hoe mijn levenspad er uitzag. En dus draag ik die twee dierbaren nu op mijn eigen persoonlijke manier altijd bij me. Het verzacht mijn leed, maar ze vergeten doe ik nooit.”

Schermafbeelding2020-10-14om12.24.53.png
Schermafbeelding2020-10-14om12.26.30.png

EEN GEPERSONALISEERD ROUWJUWEEL OM TE KOESTEREN

Na het verlies van een dierbare persoon kan iets tastbaars je soms troost bieden. Een persoonlijk, handgemaakt rouwjuweel draag je voor altijd dicht bij je en kan een houvast zijn tijdens en na het verwerkingsproces. Samen met jou ontwerpen we een mooi tijdloos rouwjuweel, als eerbetoon aan de overledene en de speciale band die jullie samen hadden.

We luisteren in alle sereniteit naar jouw verhaal en zetten jouw verlies op een vakkundige en discrete wijze om in een persoonlijk rouwjuweel. Iets unieks, zoals Kaatje liet maken bij het tragisch overlijden van haar zoon, en kort daarna van een van haar beste vriendinnen. Iets tastbaars dat ze voor altijd dicht bij zich zal kunnen dragen.

ROUWJUWELEN OP MAAT

Binnen onze eigen collectie, Casteur by Casteur, hebben we een aantal rouwjuwelen ontworpen in 18 karaat wit, geel of rosé goud. Dit kan zowel een hangertje, ring of armband zijn in een symbolische vorm zoals een hartje of een sterretje. Het kan een symbool zijn voor iemands leven of herinneringen aan fijne momenten samen. Zo leeft een dierbare voor altijd verder in jouw gedachten wanneer je het sieraad draagt.

Wil je het nog iets persoonlijker? Dan ontwerpen we jouw juweel volledig op maat, net zoals jij het wil. Binnen ons Coeur de Casteur label is alles mogelijk en is niets te vergezocht. Zo beginnen we samen met jou van nul en creëren we samen een uniek juweel. Ook een oud juweel van je dierbare kan herwerkt worden tot een tijdloze en waardevolle herinnering.

Daarnaast is het ook mogelijk om het sieraad te personaliseren, door bijvoorbeeld een naam, initialen of datum in het juweel te laten graveren. Al onze juwelen worden volledig op maat gemaakt in ons eigen atelier. We ontwerpen creaties van de hoogste kwaliteit, die op traditionele wijze worden vervaardigd door onze gespecialiseerde goudsmeden. 

ASJUWELEN

Een vaak gekozen rouwjuweel is een asjuweel. Heel vaak laten mensen de urne op een begraafplaats zetten of kiezen ze voor verstrooiing, maar een deel van de as houden ze graag heel dicht bij zich. We verwerken dan een symbolische hoeveelheid as van een dierbare overledene in een ketting, armband of ring met een kokertje of een holle ruimte, subtiel of net opvallend. Hoe jij het wil.

Een asjuweel kan volledig op maat gemaakt worden, maar we hebben ook een eigen collectie asjuwelen ter beschikking waarin een deeltje van de as van de overledene verwerkt kan worden. Zo kan je je dierbare na een verlies steeds dicht bij je houden, om van te houden.

Asjuwelen kunnen ook gebruikt worden om de as je van overleden huisdier in te verwerken. Het verlies van je geliefde huisdier is voor velen een zware periode en verdient dan ook een tastbare en symbolische herinnering. Met een ashanger of asarmband kan je je overleden hond of kat een plekje geven dicht bij jou en is je trouwe viervoeter voor altijd bij je. 

EEN BLIJVEND AANDENKEN AAN EEN DIERBARE

Afscheid nemen van een dierbare is een leegte die niet opgevuld kan worden. Een persoonlijk rouw- of asjuweel kan je helpen je verdriet een plaats te geven en de overledene voor altijd dicht bij je te dragen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak een afspraak en we bespreken in alle rust en sereniteit de verschillende opties binnen onze eigen collecties of ons maatwerk. Samen gaan we op zoek naar een persoonlijk ontwerp dat helemaal bij jouw verhaal past. Op jouw tempo.

Maak een afspraak