1

Hou de herinnering levend met een uniek rouwjuweel

Ook al willen we onze geliefden altijd dicht bij ons houden, soms confronteert het leven ons met het afscheid. Na het verlies van een dierbare kan iets tastbaars je troost bieden: een persoonlijk rouw- of asjuweel draag je voor altijd dicht bij je en kan een houvast zijn tijdens en na het verwerkingsproces. Samen creëren we een tijdloos herdenkingsjuweel, als eerbetoon aan de overledene en de bijzondere band die jullie samen deelden.

Een persoonlijk herdenkingsjuweel om te koesteren

We luisteren graag naar jouw verhaal en zetten jouw verlies op een vakkundige en discrete wijze om in een persoonlijk rouwjuweel. Iets unieks, zoals Kaatje liet maken bij het tragisch overlijden van haar zoon, en kort daarna van een van haar beste vriendinnen. Iets tastbaars dat ze voor altijd dicht bij zich zal kunnen dragen.

Onze rouwjuwelen worden met veel zorg en aandacht ontworpen om de unieke persoonlijkheid van de overledene te weerspiegelen.

ROUWJUWELEN

Het verlies van een dierbare verdient een passende, symbolische herinnering. Daarom wordt heel vaak gekozen voor een rouwjuweel met een bepaalde symboliek. Dat kan zowel een hangertje, ring of armband zijn in een symbolische vorm zoals een hartje, kruisje of sterretje. Het kan een symbool zijn voor iemands leven of herinneringen aan fijne momenten samen. Zo leeft een dierbare voor altijd verder in jouw gedachten wanneer je het sieraad draagt.

AR1343G18-foto1.png
Foto10-07-2021165007.jpg
olcbannershootingstars.jpg

Vaak wordt ook gekozen voor een letterhangertje, naamjuweel of een sieraad dat symbool staat voor de eeuwige verbondenheid zoals de menottes-collectie van dinh van of de Pomellato Together collectie. Bovendien kan elk juweel worden gegraveerd met de naam of initialen van de overleden persoon, maar ook een speciale datum, plaats of quote is zeker mogelijk. Een persoonlijke gravure maakt het rouwjuweel nog een stuk unieker en waardevoller, een blijvende herinnering aan een zeer dierbaar persoon.

Saymynamecasteur.png
228139485_4761585367189812_1576766874193611945_n.jpg

ASJUWELEN

Een vaak gekozen herdenkingsjuweel is een asjuweel. Heel vaak laten mensen de urne op een begraafplaats zetten of kiezen ze voor verstrooiing, maar een deel van de as houden ze graag heel dicht bij zich. We verwerken dan een symbolische hoeveelheid as van een dierbare overledene in een ketting, armband of ring met een kokertje of een holle ruimte, subtiel of net opvallend. Hoe jij het wil.

Asjuwelen kunnen ook gebruikt worden om de as je van overleden huisdier in te verwerken. Het verlies van je geliefde huisdier is voor velen een zware periode en verdient dan ook een tastbare en symbolische herinnering.

C-AS-SR3437BI-AS.jpg
fotovanEmiliedieasjuweeldraagt.jpg

Remember me

In onze eigen Casteur by Casteur Remember Me collectie vind je bijzondere asjuwelen die we zelf ontworpen hebben waarin een deeltje van de as van de overledene verwerkt kan worden. Zo kan je je dierbare na een verlies steeds dicht bij je houden, om van te houden

Ook binnen onze andere merken en collecties zijn er heel wat mogelijkheden om de as van de overleden persoon te verwerken in het juweel zoals de Golden Forest hanger van Öle Lynggaardde Jaipur hanger van Marco Bicego en de Mini Sweety ring van Bigli.

fullsizeoutput_43ef7.jpg
274480386_7120122274726470_7394359976164224977_n.jpg
asjuweelolelynggaard.jpg

HERDENKINGSJUWELEN OP MAAT

Heb je iets voor ogen met een persoonlijke symboliek, een bepaald gevoel, een favoriet kleur of een bijzondere steen? Een rouwjuweel of asjuweel kan ook volledig op maat gemaakt worden. Dan beginnen we samen met jou van nul en creëren we een uniek stuk dat volledig naar jouw wens ontworpen wordt. Ook een oud juweel van je dierbare kan herwerkt worden tot een tijdloze en waardevolle herinnering.

Al onze rouw- en asjuwelen worden volledig op maat gemaakt in ons eigen atelier. We ontwerpen creaties van de hoogste kwaliteit, die op traditionele wijze worden vervaardigd door onze gespecialiseerde goudsmeden

fullsizeoutput_43eff.jpg

EEN BLIJVEND AANDENKEN AAN EEN DIERBARE

Afscheid nemen van een dierbare is een leegte die niet opgevuld kan worden. Een persoonlijk rouw- of asjuweel kan je helpen je verdriet een plaats te geven en de overledene voor altijd dicht bij je te dragen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak een afspraak en we bespreken in alle rust en sereniteit de verschillende opties binnen onze eigen collecties of ons maatwerk. Samen gaan we op zoek naar een persoonlijk ontwerp dat helemaal bij jouw verhaal past. Op jouw tempo.