1

Première

De CHANEL Première is een eerbetoon aan de haute couture, die aan de oorsprong staat van het huis CHANEL. In een couture-atelier is er altijd een ‘première d'atelier’, die het atelier leidt en wiens missie is om de ontwerpen van de artistiek directeur om te zetten in kledingstukken. Dit is een sleutelpositie in de couture-atelier, maar zij staan zelden in de schijnwerpers.

yuhjs.png
ojhfkhbsj.png

Symbool van architecturale perfectie en tijdloosheid

De kettingband van de Première is direct geïnspireerd op de ketting van de klassieke handtassen van CHANEL en symboliseert de oneindige vrouwelijkheid. De horlogekast van de Première is geïnspireerd op de achthoekige vorm van het Place Vendôme en op de spiegels die hangen in het appartement van Gabrielle aan de Rue Cambon in Parijs. De zwarte kleur en de triple tour, geïnspireerd door de fashionwereld, geeft een rock effect aan je outfit.

chanel_ho2023_hs1_0009_1_rgb1-HD.jpg

CHANEL PREMIÈRE ÉDITION ORIGINALE

Sinds zijn introductie in 1987 is het Première-horloge een stralende ster binnen het universem van de CHANEL-horlogerie. 35 jaar na het originele ontwerp verschijnt de Première in een nieuw jasje met een tijdloze aantrekkingskracht. Als een nieuw icoon van horlogevakmanschap, ontworpen om de tand des tijds te doorstaan, lanceert CHANEL de ‘PREMIÈRE ÉDITION ORIGINALE’. Deze nieuwe editie verenigt 2 kleuren die het Huis dierbaar zijn: zwart en goud. Goud staat voor Gabrielle Chanel’s liefde voor alles wat schittert: Barokke en Byzantijnse schatten en Venetiaanse objecten terwijl het zwart de essentie benadrukt.