ZO KIES JE DE PERFECTE VERLOVINGSRING VOOR JE PARTNER

Het moment is bijna daar: je gaat op één knie en vraagt de liefde van je leven ten huwelijk. Spannend! Maar: voor je dé vraag kan stellen, wacht je nog een belangrijke taak: het kiezen van de perfecte verlovingsring. We helpen je graag op weg met onze beste tips voor het kiezen van de juiste ring!

1. Kijk door hààr ogen naar de ring

De perfecte ring kiezen is essentieel. Het is daarom belangrijk om de smaak van je partner te kennen. Misschien heeft ze hier en daar al eens een hint laten vallen? Schrijf ze ergens op als vertrekpunt voor jouw zoektocht. Heeft ze misschien een Pinterest-bord over haar droomhuwelijk gemaakt? Is ze dol op de ring van haar beste vriendin omdat die vorm X of steen Y heeft? Met die informatie gaan we bij Juweliers Casteur graag samen met jou op zoek in ons zeer ruime aanbod verlovingsringen. En geen paniek: ook zonder subtiele hints kunnen we je helpen.

In de speciale trouwringen-afdeling van Juweliers Casteur kom je alles te weten over de verschillende materialen, de ruime keuze aan modellen en natuurlijk de verschillende soorten diamanten en andere edelstenen. Het populairst blijft de typische verlovingsring met één centrale steen, genaamd ‘solitair’. Een diamant is van alle tijden en heeft een blijvende, onvergankelijke waarde. Daarom heeft hij ook zo’n grote symbolische waarde en wordt een diamant vaak gekozen voor een verlovingsring. Maar: de nieuwe trends brengen ons ook bij andere modellen (retro, vintage, …) en andere edelstenen (morganiet, blauwe saffier, robijn…).

2. Match de ring met de vrouw

Bij Juweliers Casteur doen we steeds ons uiterste best om een goed beeld te krijgen van de toekomstige verloofde. We vertrekken van een foto, en horen graag van u wat voor type vrouw ze is. Hoe kleedt ze zich meestal, wat voor juwelen draagt ze graag? Is ze eerder een sportief, klassiek of modern type? Houdt ze van strak design, bling-bling of toch vintage? Houdt ze van geel, rosé of wit goud? Met deze informatie, en onze generaties aan ervaring, kunnen we je perfect adviseren over de juiste ringkeuze. Je wil immers dat ze jouw keuze niet alleen vandaag maar voor de rest van haar leven met plezier gaat dragen!

Wit goud en platina zijn populair bij de klassieke diamanten verlovingsring, omdat die de kleur van de diamant het best tot zijn recht laten komen. Een platina verlovingsring is de perfecte symbiose tussen finesse, duurzaamheid en pure esthetische pracht, en zal haar intens witte kleur voor altijd behouden. Geel goud en rosé goud past uitstekend bij vintage modellen, zeer geliefd bij jonge mensen die het minder klassiek willen.

3. Maatwerk: uniek, origineel en niet noodzakelijk duurder!

Vind je in onze uitgebreide selectie toch niet dé ring voor jouw aanstaande? Zoek je iets meer, iets wat even uniek is als zij? Ontdek dan zeker ook onze eigen collectie of ontwerp (eventueel met onze hulp) je eigen verlovingsring met Coeur de Casteur!

Juweliers Casteur maakt volledig naar jouw smaak en wensen jouw (of haar) droomring. Een schets, een tekening, een foto van het internet, of gewoon een beeld in je hoofd: wij gaan er samen met jou mee aan de slag. Samen kiezen we het ontwerp, de materialen, de steen en de afwerking. Alles wordt handgemaakt in ons eigen atelier – je kan rekenen op 90 jaar vakmanschap, expertise en vertrouwen.

Je ontvangt steeds een certificaat met de specificaties van de diamant (vanaf 40’’: afgeleverd met een certificaat opgemaakt door GIA, Gemological Institute of America of HRD, Hoge Raad voor Diamant)

4. Relax: jij zorgt voor het aanzoek, wij doen de rest

Ken je de ringmaat van je aanstaande niet? Geen probleem. Na het aanzoek kom je samen naar de winkel en wordt de ring speciaal voor haar vinger op maat gemaakt. Er kan ook in de ring iets gegraveerd worden: jullie datum, een plaats of moment dat belangrijk is in jullie relatie, een quote… Dat maakt de ring des te specialer!

Elke ring is uniek, kostbaar en vertelt een verhaal. Misschien wordt jullie verlovingsring wel hét familiestuk waarmee jullie kind of kleinkind ook hun aanstaande zullen ten huwelijk vragen? Door onze persoonlijke aanpak en gecertificeerde kennis, nemen we u graag mee op ontdekkingstocht naar uw ultieme ring voor het begin van een onvergetelijk verhaal.

Bij Juweliers Casteur vind je beslist de perfecte verlovingsring die haar hart sneller doet slaan en die eveneens past binnen jouw budget. Kom inspiratie opdoen, wij adviseren je graag.

En daarna… is het aan jou!