1

Hoe kies je de perfecte verlovingsring?

'Wil je met me trouwen'? Het moment is bijna daar: je gaat binnenkort op één knie en vraagt de liefde van je leven ten huwelijk. Spannend! Maar: voor je dé grote vraag kan stellen wacht je nog een belangrijke taak: het kiezen van de perfecte verlovingsring. Maar welke ring moet je nu kiezen? Hoe ziet de perfecte verlovingsring eruit? Welke ring past bij jouw geliefde? Geen paniek. We loodsen je graag door de keuzestress heen met enkele tips… .

1. Kijk door haar ogen naar de ring

De perfecte verlovingsring kiezen is voor het leven. Het is daarom belangrijk om de smaak van je geliefde te kennen. Misschien heeft ze hier en daar al eens een subtiele hint laten vallen of heeft ze al een Pinterest-bord over haar droomhuwelijk gemaakt? Of is ze dol op de ring van haar beste vriendin omdat die een bepaalde vorm of steen heeft?

Met die informatie gaan we bij Juweliers Casteur graag samen met jou op zoek in ons aanbod verlovingsringen. En geen nood: ook zonder subtiele hints kunnen we je uiteraard helpen. In onze speciale trouwringen afdeling kom je alles te weten over de verschillende materialen, de ruime keuze aan modellen en de verschillende soorten diamanten en andere edelstenen.

2021_10_28_Casteur16268.jpg

2. Match de ring met de vrouw

Bij Juweliers Casteur doen we steeds ons uiterste best om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van je toekomstige. We vertrekken graag van een foto en een aantal specifieke eigenschappen van je partner. Wat is haar kledingstijl, wat voor juwelen draagt ze graag? Is ze eerder een sportief, klassiek of modern type? Houdt ze van een strak design, veel schittering of eerder vintage? Houdt ze van geel, rosé of wit goud? Met deze informatie, en onze generaties aan ervaring, kunnen we je perfect adviseren over de juiste ringkeuze. Je wil immers dat ze jouw keuze niet alleen vandaag, maar voor de rest van haar leven met plezier gaat dragen! We hebben voor elke vrouw wat wils.

2021_10_28_Casteur15976.jpg
30.jpg

3. Overweeg om voor een custom made model te gaan

Bij het ontwerpen van een juweel vinden we het belangrijk dat het een weerspiegeling is van de persoon die het draagt. Heb je een schets, een tekening, een foto van het internet of gewoon een beeld in je hoofd? Wij gaan er samen met jou mee aan de slag. Misschien heb je een steen die je graag verwerkt zou zien in de ring? Vertel het ons, wij brengen je idee maar al te graag tot leven. Samen kiezen we het ontwerp, de materialen, de steen en de afwerking.

 

Casteur_atelier_88.jpg

4. Ga voor een gecertificeerde diamant

Wanneer je investeert in diamanten is het belangrijk dat je weet welke kwaliteit je koopt. Bij elke steen (vanaf 0.40ct) hoort een universeel gecertificeerd paspoort van GIA waarin de eigenschappen en kenmerken van een geslepen diamant op een objectieve manier beschreven zijn: CARATCOLOURCLARITY en CUT. Ze bepalen mee de waarde en de prijs van een diamant.

Juweliers Casteur werkt enkel samen met de drie hoogst aangeschreven diamantlaboratoria: GIAHRD en IGI. Ook bij diamanten van minder dan 0,40ct hoort een garantie op papier en krijg je standaard een certificaat van ons mee naar huis. Onze in-house experts beoordelen zorgvuldig je aangekochte diamant.

diamant5.jpg
diamant2.jpg

5. Je verlovingsring hoeft niet per se een diamant te zijn

Ook verlovingsringen met gekleurde edelstenen of geboortestenen zijn tegenwoordig zeer populair. Of je nu op zoek bent naar een klassieke diamanten verlovingsring of naar een vintage ring met een gekleurde edelsteen, wij nemen je graag mee op ontdekkingstocht naar de ultieme verlovingsring voor het begin van een onvergetelijk verhaal. 

engagement3.jpg
atelierp.jpg

6. Voeg een persoonlijke touch toe

Door een persoonlijke gravure toe te voegen aan de ring, wordt het stuk nog unieker en waardevoller. Zo kan je bijvoorbeeld jullie initialen, een plaats of een mooie quote in de ring laten graveren wat de ring des te specialer zal maken!

14.jpg

7. Een nieuwe verlovingsring wordt ook vaak gegeven bij een speciale huwelijksverjaardag

Meer en meer klanten komen bij ons langs voor een nieuwe verlovingsring ter gelegenheid van een speciale huwelijksverjaardag. Ze willen hiermee hun verbintenis voor het leven opnieuw symboliseren. Vaak willen ze hun (oude) verlovingsring laten omvormen tot een volledig nieuw en modern ontwerp zodat de ring weer helemaal passend is bij hun stijl en persoonlijkheid. 

Met ons eigen maatwerk-label Coeur de Casteur brengen we unieke stukken opnieuw tot leven die voor altijd herinneren aan een belangrijk schakelmoment in het leven. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

messika-say-it-with.jpg

8. Relax: jij zorgt voor het aanzoek, wij doen de rest

Ken je de ringmaat van je aanstaande niet? Geen probleem. Na het aanzoek kom je samen naar de winkel en wordt de ring speciaal voor haar vinger op maat gemaakt.

Elke ring is uniek, kostbaar en vertelt een verhaal. Door onze persoonlijke aanpak en gecertificeerde kennis, nemen we je graag mee op ontdekkingstocht naar dé ultieme ring voor het begin van een onvergetelijk verhaal. We maken graag tijd en ruimte voor je vrij om je in alle rust deskundig te adviseren.

En daarna… is het aan jou!

Ben je klaar voor dé grote vraag?

Ontdek onze verlovingsringen