Al 3 generaties lang werken wij met hart en ziel

90 jaar vakmanschap, passie en ervaring

  Casteur: 90 jaar vakmanschap, passie en ervaring

Al 90 jaar lang staat de naam Casteur voor ambacht, passie, gedrevenheid en kwaliteit. De huidige generatie bouwt verder op wat de vorige hen nalieten: een kwaliteitsmerk met een groot vertrouwen van de klanten en een drijfveer die enkel met het beste genoegen neemt. Als familiebedrijf werken wij al drie generaties lang met hart en ziel om u te blijven inspireren. Verrassend veelzijdig, met oog op de hedendaagse trends en trouw blijvend aan de ambachtelijke technieken.

Elke generatie Casteur gaat met zijn tijd mee en investeert niet alleen in kwaliteit, maar ook in innovatie, nieuwe merken en nog meer klantenbeleving. Zowel 90 jaar geleden als vandaag onderscheidt Juweliers Casteur zich van andere juweliers op een eigenzinnige, a-typische manier.

Vandaag gaan wij nog een stapje verder en zijn wij helemaal klaargestoomd voor een one-to-one service. Ons doel is om er altijd te zijn voor onze klanten, fysiek, maar ook vanop afstand. Via onze vernieuwde website en online shop zijn wij maar liefst 24/7 beschikbaar voor onze klanten waar onze prachtige horloges en juwelen regelmatig geüpdatet worden. Een juweel of horloge niet op voorraad? Wij reserveren het voor u! 

Heel binnenkort pakken we ook uit met ons gloednieuw concept, onze Glorious Room. Een aparte ruimte op de eerste bovenverdieping in onze winkel die onze klanten een heel persoonlijke paservaring bieden in een ongedwongen, rustige sfeer. Hierover later meer….

1930-1965: ALOÏS CASTEUR

Aloïs Casteur en echtgenote Maria Fleurent openden in 1930 in Waregem een nieuwe uurwerkenzaak. Al snel werd Alois een graag geziene figuur in de stad, waar hij onder andere constateurs leverde aan de lokale duivenmelkers.

1930-1965: Aloïs Casteur

Als marketeer avant la lettre is Aloïs Casteur één van de eersten die inzet op naamsbekendheid op onconventionele manieren. Nadat een renner in de Tour de France ten val gekomen was, maar zijn Pontiac-horloge (als enige) de klap had overleefd, zag Aloïs in hoe hij mensen iets kon bijleren over de kwaliteit van zijn producten. Hij gooide een Pontiac van zijn dak naar beneden op de straatstenen om de kwaliteit te demonstreren: de wijzers tikten nog steeds. De toon was gezet. Aloïs overleed in 1944 jammer genoeg veel te vroeg, en Maria bleef met de vijf kinderen alleen achter. Ze bouwde de zaak nog 21 jaar verder uit, tot de volgende generatie het overnam.

1965-1995: ERIC CASTEUR

Na zijn huwelijk met Annie Vanwijmelbeke zette Eric Casteur zijn eerste stappen in het vak van zijn ouders. In hun voetsporen zette hij hun tradities verder: kwalitatieve producten aanbieden in een breed gamma, voldoende reclame voeren en een groot sociaal netwerk uitbouwen, wat zorgt voor naamsbekendheid. Eric was erg actief in het verenigingsleven, en ongeveer elk café in Waregem en omstreken had een klok van Casteur hangen. Hij bouwde verder aan het groeiende succes van de zaak, tot zijn zoon Stefaan aan zijn zijde mee in de zaak stapte.


                            LIEFDE VOOR HET VAK, DOORGEGEVEN VAN VADER OP ZOON

 

1965-1995: ERIC CASTEUR

 

1995-VANDAAG: STEFAAN CASTEUR

Vandaag runt zoon Stefaan de zaak, samen met echtgenote Hilde Bruwier en een enthousiast team medewerkers. Hij tilde de klantbeleving, het product en het assortiment naar een hoger niveau: het verhaal van de klant blijft het belangrijkste, niet het product. Een persoonlijke service, geen conservatieve klantbenadering en durven a-typisch zijn: daar staat Casteur anno 2020 heel duidelijk voor. Exclusiviteit, het verhaal van de klant, de beleving en de service voor, tijdens en na verkoop staan meer dan ooit centraal. Dankzij onze fysieke en online winkel hebben onze klanten steeds een aanspreekpunt en genieten ze doorheen het volledige aankoopproces van een excellente service.

Huidige generatie Juweliers Casteur